Κεντρική Basket League ΑΕΚ Παπαθεοδώρου: “Δεν είμαστε… Γκαλάκτικος”

Παπαθεοδώρου: “Δεν είμαστε… Γκαλάκτικος”

Παπαθεοδώρου

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την ήττα της ΑΕΚ με τον Προμηθέα στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, τονίζοντας ότ η Ένωση δεν είναι… Γκαλάκτικος, αλλά μια κανονική ομάδα μπάσκετ.

Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε: “Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη του. Ήταν δίκαιη γιατί μπήκε με πιο σωστό πνεύμα από εμάς στο παιχνίδι. Είχε μεγαλύτερη διάθεση και θέληση και παρόλο που είχαμε διαφορά 10 πόντων ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την εικόνα του αγώνα. Τον ρυθμό τον ελέγχεις από την άμυνα. Για 40 λεπτά είχαμε την ίδια εικόνα, δεχόμενοι σε όλα τα δεκάλεπτα πάνω από 20 πόντους. Με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας να ευστοχήσει σε κάποια σουτ και εμείς να μην έχουμε την ίδια επιτυχία”.

Για την τέταρτη περίοδο: “Αν επικεντρωθούμε στο τελευταίο 5λεπτο και στο μπλακ άουτ έχουμε χάσει τι έγινε 35 λεπτά πριν. Εμείς έχουμε αφήσει την αντίπαλη ομάδα, που είναι μια καλή ομάδα να σκοράρει δίποντα, τρίποντα, να διεκδικεί. Και αυτό έπαιξε το ρόλο του στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κάναμε το τρίτο φάουλ μας 45” πριν το τέλος. Η αμυντική μας εικόνα και η νοοτροπία μας είναι το πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί και όχι αν είχαμε κακές επιλογές. Είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί, είναι νωρίς ακόμα, αλλά η νοοτροπία ήταν αρχή λάθος.

Υπάρχει μια μεγάλη δικαιολογία, όλη η σκέψη όλων ήταν στο Φάιναλ 8. Έχουμε μεγαλοποιήσει την κατάσταση και εσωτερικά και έχει περάσει σε όλους. Η χρονιά ούτε τελειώνει αν πάρουμε το κύπελλο, ούτε τελειώνει αν χάσουμε το κύπελλο. Η ομάδα έχει φτιαχτεί για όλη τη χρονιά, όχι για το Φάιναλ 8. Άρα εμείς πρέπει κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, δεν είχαμε αυτή την εικόνα και το πληρώσαμε”.

Για την φετινή σεζόν και τις βλέψεις που υπάρχουν: «Είμαστε σε μια ομάδα με μεγάλες βλέψεις, αλλά φέτος για πάρα πολλούς διαφορετικούς λόγους αυτή η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Απ’ αυτό που ακούω και βλέπω νομίζω ότι είμαστε ο Γκαλάκτικος. Δεν είμαστε οι Γκαλάκτικος, είμαστε μια κανονική ομάδα μπάσκετ με αρχή μέση και τέλος που πρέπει να περάσει μια συγκεκριμένη διαδικασία που περνάνε όλες οι ομάδες για να γίνει καλή ομάδα. Ότι θα διεκδικήσουμε τους στόχους μας είναι δεδομένο αλλά θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Εμείς θα ξεκινήσουμε την χρονιά μας την εβδομάδα του Φάιναλ 8. Επιλέγουμε στα φιλικά μας πού θα έχουμε υψηλό κίνητρο και που όχι, αναλόγως τον αντίπαλο. Και αυτό δεν ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα. Αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε σε πρώτη φάση και μετά όλα τα άλλα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποδεχτεί η ομάδα. Ο περίγυρος έχει απαιτήσεις, οπότε εμείς πρέπει να το διαχειριστούμε με το σωστό τρόπο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…