Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μέξας: “Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά”

Μέξας: “Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά”

Μέξας

Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη, αν μη τι άλλο στο πρώτο ημίχρονο αυτού του φιλικού αγώνα με την ΑΕΚ και τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Κώστας Μέξας πολλά και ιδιαίτερα χρήσιμα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε αναφερόμενος στο σημερινό φιλικό παιχνίδι:

«Ήταν ένα ακόμη δυνατό φιλικό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα και αρχές στο παιχνίδι της. Κι αυτό το παιχνίδι το είχαμε ανάγκη μετά από μία εβδομάδα μόνο με προπονήσεις. Θέλαμε να δούμε κάποια νέα πράγματα που δουλέψαμε στην άμυνα αλλά και βελτίωση σε άλλα πράγματα που είχαμε κάνει.

Για μεγάλο διάστημα η εικόνα μας και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι ήταν καλή. Και στο επιθετικό κομμάτι όμως και σε καταστάσεις και σχήματα όπου διαβάσαμε την άμυνα της ΑΕΚ και είχαμε αρκετά καλή εκτέλεση επιθέσεων. Υπήρχαν παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά, εκτός από το Μαργαρίτη, όπως ο MItrou-Long και ο Τσαλμπούρης και σίγουρα θέλουν χρόνο, αλλά η εικόνα τους είναι θετική και στο πνεύμα που θέλουμε.

Είχαμε ένα κενό διάστημα 3-4 λεπτών, όπως συνέβη και στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και αυτό μας οδήγησε σε κακή αμυντική λειτουργία και στο μισό γήπεδο αλλά και σε καταστάσεις transition. Αυτό πρέπει να το δουλέψουμε πολύ γιατί θα το αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της σεζόν.

Η άμυνα πρέπει να βοηθά και ιδιαίτερα όταν δεν θα έχουμε καλή εικόνα στην επίθεση. Έγινε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Συνεχίζουμε την δουλειά, με στόχο να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και με την ελπίδα ότι θα δουλέψουμε κάποια στιγμή όλοι μαζί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…