Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μέξας: “Έχουμε δρόμο ακόμη σε άμυνα και επίθεση”

Μέξας: “Έχουμε δρόμο ακόμη σε άμυνα και επίθεση”

Μέξας

O ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο φιλικό της παιχνίδι ενόψει της νέας σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Κώστας Μέξας, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό σχολίασε την εικόνα του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά και τα συμπεράσματά του.

«Ήταν το πρώτο φιλικό για όλους μας μετά από έξι μήνες ουσιαστικά απραξίας, κάτι που ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ έντονο. Τα παιδιά μπήκαν μέσα και ήταν εντελώς εκτός ρυθμού, απέναντι σε ένα αντίπαλο που είναι και επιπέδου, αλλά έχει παίξει ήδη και τρία φιλικά και αυτό το σοκ το έχει ξεπεράσει», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Μέξας και συνέχισε: «Σίγουρα η εικόνα μας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν πολύ μακρά από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά από την άλλη είναι και απόλυτα φυσιολογικό. Οι μέρες που είχαμε βάλει ως τώρα σαν προπόνηση άμυνάς ήταν ελάχιστες, και απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν λογικό να μας εκθέσουν πάρα πολλές φορές. Αυτό θα μας βοηθήσει όμως να δούμε που πρέπει να εστιάσουμε στο αμυντικό κομμάτι κάτι που είναι άλλωστε και στο πρόγραμμά μας. Έχουμε συμπεράσματα, που μπορεί να μην είναι ασφαλή, αλλά θα μας βοηθήσουν να διορθώσουμε και να δουλέψουμε πολλά».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει και πράγματα που κρατάει από το σημερινό φιλικό παιχνίδι και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Κρατάμε την αντίδραση που βγάλαμε μετά το κακό ξεκίνημα και θεωρούμε ότι για αρκετό διάστημα μπορέσαμε να πάμε σε ταχύτητες και συνεργασίες που θέλουμε και στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν τα παιδιά. Έχουμε ακόμη μπροστά μας πολύ δρόμο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έχουμε ομάδα με παιδιά που καταλαβαίνουν και έχουν διάθεση να ακούσουν και να δουλέψουν. Μέρα με τη μέρα και σε κάθε φιλικό πιστεύω ότι θα είμαστε βελτιωμένοι κι αυτό θέλουμε να κάνουμε και στο επόμενο φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αν και θα πάμε χωρίς κανονική προπόνηση, θέλουμε να δείξουμε βελτίωση, κυρίως στο κομμάτι της άμυνας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…