Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πρωτέας Βούλας: Καταγγελία κατά της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΟΚ!

Πρωτέας Βούλας: Καταγγελία κατά της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΟΚ!

proteas voulas

Καταγγελία κατά της ΕΣΚΑΝΑ, αλλά και της ΕΟΚ έκανε ο Πρωτέας Βούλας. Η ομάδα της Βούλας καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων, καθώς αποφασίστηκε να δοθεί το εισιτήριο στην ομάδα που μέχρι τη διακοπή ήταν στην πρώτη θέση.

Αντίθετα, στην ΕΣΚΑ έγιναν κανονικά οι αγώνες των playoffs και οι νικήτριες ομάδες πέρασαν στο πανελλήνιο.

Αναλυτικά:

“Ξεκινάει σήμερα, Tετάρτη 5/08/20, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στην Αθήνα. Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες καλούς αγώνες και να νικήσει η καλύτερη ομάδα, χωρίς να κρύβουμε ότι επιθυμούμε επικράτηση του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, κυρίως γιατί εκπροσωπεί την ΕΣΚΑΝΑ, την οποία έχουμε εκπροσωπήσει κι εμείς στο παρελθόν με 5 Πανελλήνιες Νίκες και μία τρίτη θέση στα τελευταία 7 χρόνια.

Ο Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας δεν θα είναι εκεί, όχι γιατί έχασε στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά γιατί δεν του επέτρεψαν καν να αγωνιστεί για να κερδίσει τη συμμετοχή του. Το προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ αποφάσισε στις 27//5 να ορίσει, στην ουσία, Πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες υποδομών (Κορασίδες, Παίδες, Νεάνιδες, Έφηβοι) τους πρώτους στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, παραβιάζοντας τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι αλλά και τις δικές της Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων, η μοναδική από όλες τις Ενώσεις στη χώρα.
Στην δε κατηγορία των Νεανίδων, είχαν ήδη ξεκινήσει play offs και είχαμε φτάσει στην ημιτελική φάση. Προφανώς όλοι οι αγώνες διαγράφηκαν ως μη γενόμενοι!!!!

Καταγγέλλουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΝΑ για παραχάραξη της βαθμολογίας συλλήβδην όλων των Πρωταθλημάτων Υποδομών. Η ΕΣΚΑΝΑ προχώρησε στην ουσιαστική αλλαγή των Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου χωρίς καμία διαβούλευση με κανέναν, ούτε την ΕΟΚ στην οποία βεβαίως κοινοποίησε την απόφαση, ούτε τις υπόλοιπες Ενώσεις, ούτε καν τα ενδιαφερόμενα Σωματεία.

Πρωτοφανής απόφαση και βαρύτατο ατόπημα για την οποία ευθύνεται και η ΕΟΚ, ως Διοργανώτρια αρχή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και προφανώς επιβλέπουσα αρχή των Ενώσεων.

Ο Πρωτέας απέστειλε επιστολή στην ΕΣΚΑΝΑ στις 3/6/2020, όταν είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι οι υπόλοιπες Ενώσεις θα τελούσαν κανονικά τους προκριματικούς αγώνες για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, με την οποία επεσήμανε το άτοπο της απόφασης, κυρίως γιατί στο Πρωτάθλημα Νεανίδων είχε διεξαχθεί ήδη ο πρώτος ημιτελικός και άρα θα ήταν παράτυπη η διαγραφή ήδη διεξαχθέντων αγώνων. Όταν στις 23/06 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Πρωτέα επισκέφτηκε την ΕΣΚΑΝΑ και επισήμανε το αυτονόητο, μάς ειπώθηκε ότι «προείχαν οι εκλογές στις 29/6 (!!!), δεν ήθελε η απελθούσα Διοίκηση να δεσμεύσει την επόμενη, αλλά θα ήταν από τις προτεραιότητες του νέου Δ.Σ. να αποφασίσει εκ νέου και να μας απαντήσει εγγράφως».

Στις 15/7, λάβαμε την έγγραφη απάντηση της ΕΣΚΑΝΑ η οποία αναφέρει: «Σε απάντηση της επιστολής σας με αριθμό Πρωτοκόλλου 10/2020 και ημερομηνία 3/6/2020 σχετικά με το αίτημά σας για διεξαγωγή των play off του Πρωταθλήματος Νεανίδων, το ΔΣ της Ένωσης με απόφασή του της 27/5/2020, αποφάσισε την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων με επικύρωση των βαθμολογιών με παράλληλη κοινοποίηση στην ΕΟΚ. Κατόπιν τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα διεξαγωγής των αγώνων.» Επί λέξη και χωρίς σχόλια δικά μας!!! Στις 15 Ιουλίου!!!

✎ Μετά από όλα αυτά ρωτάμε:

1) Με ποιά λογική αποφασίστηκε ότι αποφασίστηκε στις 27/5 και γιατί στο Διοικητικό Συμβούλιο της 3/6 αγνοήθηκε η γραπτή διαμαρτυρία του Πρωτέα αλλά και άλλες έγγραφες ή προφορικές διαφωνίες άλλων Σωματείων;
2) Πως μπορεί η ΕΣΚΑΝΑ να αγνοεί τις προσπάθειες μηνών Παιδιών, Γονέων και Σωματείων, ειδικά όταν υπάρχει το διακύβευμα της μοριοδότησης αλλά και των προσωπικών αθλητικών φιλοδοξιών των παιδιών-αθλητών και κυρίως όταν επαίρεται για την επιτυχία του αναπτυξιακού του προγράμματος;
3) Αν ορίζουμε Πρωταθλητές τους πρώτους της κανονικής περιόδου, ποιός ο λόγος για την τέλεση playoffs;
4) Ο ρόλος της ΕΟΚ στα Πρωταθλήματα Υποδομών και ως διοργανώτριας αρχής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ποιός είναι ακριβώς, αν δεν είναι της διαφύλαξης των κανόνων και του ευ αγωνίζεσθαι; Δεν είναι η προϊσταμένη αρχή των Ενώσεων;
5) Η επιστολή-απάντηση την οποία λάβαμε στις 15/7 υπογεγραμμένη από τον κ. Νικολάκη, Υπεύθυνο Επιτροπής Πρωταθλημάτων, εκφράζει απόφαση του νέου Δ.Σ., ή τουλάχιστον ενέκρινε την αποστολή της το νέο-εκλεγέν Δ.Σ.;

Παρακαλούμε την ΕΣΚΑΝΑ να πάρει θέση -επιτέλους- σε ένα σοβαρότατο θέμα που την αφορά. Ζητάμε από την ΕΣΚΑΝΑ αλλά και την ΕΟΚ να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, ώστε να μάθουμε όλοι με ποιους όρους «παίζεται» το παιχνίδι. Οι απαντήσεις αυτές είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε ώστε να εξηγήσετε στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες τις αποφάσεις αυτές που τους αφορούν και στους γονείς που θέλουν να στραφούν νομικά εναντίον σας στα πολιτικά Δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Υ.Γ. Εννοείται ότι δεν έχουμε οτιδήποτε με το φίλο και συναγωνιστικό Σωματείο του Κρόνου Αγ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος του οποίου κ. Δημήτρης Σκουλήκας είχε συμφωνήσει για τη διεξαγωγή των τελικών, έστω και αν δυνητικά θα μπορούσε να αποβεί εις βάρος του Σωματείου του. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΕΟ Πρωτέα Βούλας

Χρήστος Βασιλειάδης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: «Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών»

Ενός λεπτού σιγή θα διατηρηθεί σε όλους τους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων, για τα θύμα…