Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ ΕΣΑΚΕ: Στα όρια του οικονομικού “κραχ”!

ΕΣΑΚΕ: Στα όρια του οικονομικού “κραχ”!

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο ΕΣΑΚΕ ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς τα μέλη του Δ.Σ. δεν κατάφεραν να βρουν νέους χορηγούς και οι παλιοί είτε αποχώρησαν, είτε πρότειναν δραματική μείωση. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της λίγκας παρουσιάστηκε ο ισολογισμός από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2019 και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά!

Σύμφωνα με τη Live Sport, η αξία του πρωταθλήματος ή αν προτιμάτε το “ταμείο” της λίγκας προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες της, μειώθηκε κατά 187.526,68 ευρώ σε σχέση με το φορολογικό έτος 2018. Ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται σε δεινή θέση ύστερα από όσα έγιναν τη φετινή σεζόν και πλέον πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα, αλλιώς η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει στο ΓΕΜΗ δεν μπορεί να παρουσιάσει αρνητική “καθαρή θέση” και εν αντιθέσει με τις ΚΑΕ δεν μπορεί να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να καλύψει τη χασούρα.

Ο ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, για να παρουσιάσει θετικό πρόσημο πρέπει:

  • Είτε να υποσχεθεί/δεσμευτεί ότι μέσα στο 2020 θα έχει αυξημένα έσοδα από έξτρα χορηγίες. Αν στο τέλος, όμως, δεν τα καταφέρει τότε θα έχει σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία της λίγκας.
  • Είτε να δανιστεί από τράπεζες και να φορολογηθεί  με 20% αυτοτελώς.
  • Είτε να ζητήσει από τις ΚΑΕ, τα μέλη της, να συνδράμουν οικονομικά για να καλυφτεί η χασούρα.

Εκτός των παραπάνω, ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να προβεί σε μείωση των εξόδων, κάτι που περιλαμβάνει μείωση προσωπικού, μείωση “εξόδων παραστάσεων” των μελών και των υπαλλήλων της, αλλά και περικοπές σε παράλληλες ενέργειες, όπως το All Star Game.

Όπως καταλαβαίνεται η κατάσταση στον ΕΣΑΚΕ είναι δύσκολη και το μέλλον δεν φαίνεται καλύτερο, καθώς με τα τωρινά δεδομένα δεν υπάρχει κεντρικός χορηγός, τηλεοπτικό συμβόλαιο κεντρικής διαχείρισης και γενικά τα έσοδα τη νέα σεζόν αναμένονται λιγότερα…

Τα μέλη της λίγκας αναγκαστικά θα εγκρίνουν τον ισολογισμό του 2019, αλλά αρκετά μέλη έχουν ζητήσει να γίνει έκτακτη οικονομική σύσκεψη, στην οποία θα γίνει ανάλυση των εσόδων και των εξόδων της λίγκας για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Αποκλειστικό: Αγγελόπουλος, ο γητευτής των… ban

Αν αυτό μπορεί να παρηγορήσει τους φίλους της ΑΕΚ, είναι πως η ομάδα τους δεν είναι πρωταθ…