Κεντρική Basket League Άρης Αρβανίτης για το θέμα των ban: “Στο τέλος θα είναι καλό το αποτέλεσμα”

Αρβανίτης για το θέμα των ban: “Στο τέλος θα είναι καλό το αποτέλεσμα”

arvanitis

Για διάφορα σημαντικά ζητήματα μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Συγκεκριμένα είπε στον “Libero 107,4”:

Για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό:

“Είναι μια κατάσταση που δεν έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι δύσκολη και παλεύουμε να προσαρμοστούμε με τις μάσκες και όλα αυτά. Ελπίζω μέχρι το τέλος του χρόνου να ηρεμήσει η κατάσταση, με εμβόλια και τα λοιπά. Θα ήταν καταστροφικό το δεύτερο γενικό lockdown και ελπίζω ότι δεν θα πάμε.”

Για τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας που ξεκινά σήμερα:

“Πιστεύω πως τα διαρκείας του Άρη θα πάνε πολύ καλά, γιατί ο κόσμος έχει αποδείξει ότι στηρίζει, είτε είναι εκεί, είτε όχι. Μιλήσαμε με το υπουργείο χθες και δεν γνωρίζουν. Περιμένουν τις αποφάσεις της Υγειονομικής επιτροπής. Ό,τι και να πουν τώρα, μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να αλλάξει. Θεωρώ ότι θα αγωνιστούμε τον Οκτώβριο με ένα σχετικό ποσοστό κόσμου ανά γήπεδο”

Για το θέμα των Ban:

“Είμαστε σε συνεχή επαφή με την FIBA και την ΕΟΚ. Η ΕΟΚ είναι αυτή που θα αποφασίσει γιατί η ΦΙΜΠΑ δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτό που πιεστικά έκανε στον Άρη σχετικά με τα ban και τους διακανονισμούς που δεν τηρήθηκαν από τον κ. Γουλιέλμο. Στο τέλος θα είναι καλό το αποτέλεσμα θεωρώ και θα παίξουμε κανονικά. Διότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του μπάσκετ αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ να μην κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα για αυτό τον λόγο (σ.σ. των δελτίων). Μέχρι την προτελευταία μέρα της έναρξης του πρωταθλήματος-όποτε αυτό αρχίσει, έχουμε τον χρόνο.”

Για το θέμα της εγγυητικής:

“Σε ότι αφορά την εγγυητική, στις 9 Οκτωβρίου υπάρχει μια δικάσιμος. Οι παίκτες και οι δικηγόροι τους, κατάφεραν και άλλαξαν τη προσωρινή απόφαση εκτέλεσης. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα γιατί θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο. Εμείς πρέπει σε αυτό το διάστημα να προσπαθήσουμε να βρούμε μια άκρη με τους Τσαϊρέλη, Βεργίνη, Ζάρα και Μούρτο, αλλά και με την περίπτωση του Πετράτου που εμείς λέμε ότι έχουμε δίκιο και θα χρειαστούμε αποφάσεις δικαστηρίων. Ο Βεργίνης και ο Τσαϊρέλης ήρθαν μαζί μου τότε και κάναμε το 99. Μετά επέστρεψαν τα παιδιά και δημιουργήθηκαν τα προβλήματα. Τώρα τους πήρα τηλέφωνο, μίλησα με τον Βεργίνη συγκεκριμένα και θα κάνουμε τα ραντεβού που πρέπει. Την τελευταία φορά που μίλησαν μαζί μου, τηρήθηκαν τα όσα είχα συμφωνήσει μαζί μου. Έτσι ίσως καταφέρουμε και σώσουμε την εγγυητική.”

Για την στελέχωση του ρόστερ.

“Δεν γινόταν να αφήσουμε την ομάδα να φτιάχνεται τελευταία στιγμή. Έχουμε προχωρήσει σε κάποιες προφορικές συμφωνίες οι οποίες θα ενεργοποιηθούν όταν λυθεί το θέμα με τα δελτία. Τα ονόματα που λέτε ισχύουν. Έτσι θα προχωρήσουμε, όπως είχαμε κάνει και τις χρονιές 2012-13 και 2013-14.

Για το “που βρίσκει τα λεφτά”:

“Τα βρίσκω ευρώ-ευρώ, από φίλους Αρειανούς. Ακόμα δεν έχουν βγει τα διαρκείας, δεν έχει γίνει η ΑΜΚ. Η φορολογική ενημερότητα ήρθε με πολύ δουλειά και τώρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ασφαλιστική, με χρήματα τα οποία μπαίνουν στην ομάδα από αυτά που είχα πει ότι θα μπούν. Αναμένουμε και τη συμμετοχή του κόσμου στα διαρκείας και στην ΑΜΚ, κάτι που θα μας δώσει μια ανάσα. Επομένως, αυτά που έλεγα εγώ πέρσι και φέτος, γίνονται πράξη κανονικά. Άσχετα, αν κάποιοι εντός Άρη προσπαθούν να πουν με ψέματα ότι δεν γίνονται.

Για το αν τα 8 μπαν, είναι από την εποχή του Λάσκαρη:

“Είναι και τα 8 μπαν από τότε. Από την διετία που υπήρχε το πρόβλημα. Τον Σεπτέμβριο του 2017 που παραιτήθηκα εγώ, είχα βγει και είπα την αλήθεια. Και μαζί με το κείμενο της παραίτησης μου, και όταν ξαναμίλησα είχα πει για το που βαδίζει η ομάδα.. Από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία συνεχίζουν το ίδιο… βιολί για προσωπικούς τους λόγους και προσωπικά τους συμφέροντα. Προσπαθούν να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια που γίνεται. Αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο και προσπαθούν ακόμα να μου ρίξουν ευθύνη, αυτοί που δεν θα έπρεπε να μιλάνε καν για Άρη. Αυτοί προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Αρης αυτή τη στιγμή ενώ γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αυτό πρέπει κάπου να σταματήσει. Όταν τελειώσει η φετινή χρονιά που θα πάει καλά, τότε θα πούμε ποιοι είναι αυτοί και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Αυτά προς το παρόν. Τους στέλνω ένα μήνυμα και αν συνεχίσουν, θα το δούμε παρακάτω.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί μας και στηρίζει τη προσπάθεια. Όμως, υπάρχει αυτό που σας ανέφερα προηγουμένους. Εκμεταλλεύονται τη κοντή μνήμη του κόσμου. Θεωρούν ότι η σιωπή η δική μου είναι αδυναμία. Επειδή δε θέλω να κάνω τον ΑΡΗ δημόσια άνω-κάτω, θα σταματήσουν να το κάνουν. Έχω e-mail, μηνύματα και αποδείξεις. Δεν θα τα βγάλω στη φόρα γιατί υπάρχουν και τα προσωπικά δεδομένα. Εχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Προσπαθούμε να “ισιώσουμε” το κλίμα.”

Διαβάστε ακόμη:

To… χρέος απέναντι στον “Αυτοκράτορα” και την υπερπροσπάθεια της διοίκησης

Για το αγωνιστικό σκέλος της ομάδας και την προετοιμασία:

“Ξεκίνησαν τα εργομετρικά, έγινε και η πρώτη προπόνηση. Από εβδομάδα θα αρχίσουν να έρχονται και οι νέοι παίκτες.”

Για τον Σούλερ που ήρθε στον Άρη από τον Ηρακλή και τις σχέσεις των δύο ομάδων:

“Ο Άρης είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Το 12-13 είχαμε λύση και την υπόθεση του Σχορτσιανίτη, που ταλάνιζε τις δύο ομάδες μερικά χρόνια. Δεν έχουμε κάτι με τον Ηρακλή, εκτός παρκέ. Ήμασταν τυχεροί με τον Σούλερ, γιατί έμεινε χωρίς ομάδα μέχρι και τελευταία και δέχθηκε την πρόταση μας, που δεν είναι αντάξια της αξίας του.”

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο που αναζητείται και την κεντρική διαχείριση:

“Υπήρχε και μια συζήτηση για κεντρική διαχείριση πριν από καιρό, με τον Γιαννακόπουλο ως μεγαλομέτοχο και τον Παπαδόπουλο ως πρόεδρο αλλά φάινεται ότι δεν θα προχωρήσει γιατί απ’ ότι λέγεται, θέλουν τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Cosmote. Στο μπάσκετ, οι μέτοχοι και οι μεγαλομέτοχοι δεν έχουν καταλάβει οτι ο ΕΣΑΚΕ είναι ένας συναιτερισμός που απαιτεί συνεργασία και ο καθένας προωθεί τα συμφέροντα του. Δημιουργεί μια κακή εικόνα και κανείς δεν θέλει να επενδύσει/χορηγήσει σε μια τέτοια κατάσταση. Άλλοι γιατί είναι νεόπλουτοι, άλλοι γιατί εμφανίστηκαν τώρα. Φτάσαμε σε αυτό το σημείου που φτάσαμε τώρα.”

Για την καθημερινότητα του Ερασιτέχνη:

“Ο Ερασιτέχνης πάει πάρα πολύ καλά. Οι υποχρεώσεις μας και οι ρυθμίσεις μας είναι τακτοποιημένες. Τα τμήματα οργανώνονται και μπαίνουν σε λειτουργία. Νέα μέλη γράφονται συνεχώς με τη βοήθεια του Χρήστου Βλάχου. Δεν θυμάμαι εγώ άλλη φορά μέσα σε μια μέρα ο Άρης να έχει κλείσει ραντεβού με το γραφείο του Πρωθυπουργού. Θα τα θυμίζουμε εμείς αυτά στον κόσμο. Επειδή ο κόσμος ξεχνάει, θα σας θυμίζουμε ποιοι και τι έλεγαν, αλλά και τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν. Ακόμα περιμένω τις προτάσεις από την ΓΣ που θα έκαναν, όσοι αντέδρασαν στη πολυμετοχικότητα. Πετάει ένας μια ιδέα, λένε Αρβανίτη έλα καν’το. ¨Οχι, ελάτε εσείς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…