Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ανακοίνωσε Τζάκσον ο Παναθηναϊκός

Ανακοίνωσε Τζάκσον ο Παναθηναϊκός

pierre jackson south bay lakers

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την ενίσχυση του ενόψει της νέας χρονιάς και προχώρησε στην απόκτηση του Πιέρ Τζάκσον. Ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστης θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας και θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Αναλυτικά:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Πιέρ Τζάκσον για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021.
Ο Πιέρ Τζάκσον γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1991 στο Las Vegas των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.80μ. και αγωνίζεται στη θέση «1».

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Desert Pines High School, ενώ έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο SouthernIdaho και στο Baylor. Στη χρονιά της αποφοίτησής του είχε 19.8 πόντους και 7 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Το 2013 ο Τζάκσον επελέγη στην 42η θέση του NBA draft από τους Philadelphia 76ers και έγινε ανταλλαγή στους NewOrleansPelicans.

Ακολούθως, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι καθώς συμφώνησε με τη γαλλική ASVEL Villeurbanne, ωστόσο άμεσα επέστρεψε στις ΗΠΑ αγωνιζόμενος στη D-League για λογαριασμό των Idaho Stampede, μετρώντας 29.1 πόντους και 6.2 ασίστ κατά μέσο όρο ανά ματς. Τον Φεβρουάριο του 2014 υπέγραψε στην Fenerbahce Ulker όπου και ολοκλήρωσε τη χρονιά.

Τον Ιούλιο του 2014 αγωνίστηκε στο NBA Summer League με τους Philadelphia 76ers αλλά υπέστη ρήξη αχίλλειου. Οι 76ers του ανανέωσαν το συμβόλαιο αλλά δεν έπαιξε ποτέ μαζί τους στο ΝΒΑ.

Τη σεζόν 2015/2016 επέστρεψε στη D-League για λογαριασμό των Idaho Stampedeπροσπαθώντας να επανέλθει έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τον Ιούλιο του 2016 συμφώνησε να αγωνιστεί στο NBA SummerLeague με τους Portland Trail Blazers.

Τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την κροατική Cedevita Zagrebαλλά αγωνίστηκε για διάστημα ενός μήνα. Σε δύο ματς που φόρεσε τη φανέλα της στο Eurocup μέτρησε συνολικά 67 πόντους και 12 ασίστ.

Η επιστροφή στις ΗΠΑ δεν άργησε να έρθει και τον Δεκέμβριο του 2016 υπέγραψε στους Dallas Mavericks με τους οποίους αγωνίστηκε σε 8 ματς στο ΝΒΑ, έχοντας 4.4 πόντους και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο υπόλοιπο της σεζόν έπαιξε στους Texas Legends μετρώντας 22.5 πόντους και 7.7 ασίστ ανά αγώνα.

Τον Ιούλιο του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Maccabi TelAviv με την οποία πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν έχοντας 14.5 πόντους και 4.2 ασίστ κατά μέσο όρο ανά ματς στην Euroleague, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Ισραήλ..

Τον Ιούλιο του 2018 πήρε την απόφαση να «μετακομίσει» στην Κίνα και τους Beijing Fly Dragons. Μάλιστα τον Οκτώβριο πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας με σκοράροντας 67 πόντους στην ήττα της ομάδας του από τους Shenzhen Leopards (136-137)!

Το επόμενο καλοκαίρι συμφώνησε με τους Shenzhen Leopards έχοντας 23 πόντους με 42.1% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 επέστρεψε στις ΗΠΑ για λογαριασμό των South Bay Lakers, τη θυγατρική των Lakers.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…