Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Το απόλυτο αδιέξοδο λόγω πανδημίας στο μπάσκετ

Το απόλυτο αδιέξοδο λόγω πανδημίας στο μπάσκετ

koronoios

Όσοι ζουν και κινούνται μέσα στον χώρο του μπάσκετ γνωρίζουν ότι για την ώρα είναι ασαφές (αν όχι αβέβαιο) πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Αν, πάντως, αναζητάτε όλη την αλήθεια, δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν, καθώς τα απόνερα της πανδημίας απειλούν να πνίξουν το άθλημα, το οποίο (με τη διοίκηση που έχει) πνίγεται έτσι κι αλλιώς σε μια κουταλιά νερό, πότο μάλλον τώρα, που έρχεται… τσουνάμι.

Για να διεξαχθούν αγώνες απαιτείται να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Όχι αυτό που θα ήθελε να φτιάξει ο ΕΣΑΚΕ, ή η ΕΟΚ, αλλά αυτό που θα έχει την υπογραφή της αρμόδιας επιτροπής, την οποία αναγνωρίζει η ΓΓΑ. Το πρωτόκολλο προϋποθέτει τεστ κορωνοϊού για όλους τους παίκτες, όλων των ομάδων.

Με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να γίνονται τέτοια τεστ κάθε εβδομάδα, αλλά αυτό σημαίνει ένα ετήσιο κόστος, που υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ! Πού θα βρουν χρήματα ομάδες της Α2 κατηγορίας (δεν πάμε πιο κάτω), οι οποίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό (μπάτζετ, που λέγαμε και στο χωριό μου) κάτω των 30.000 ευρώ; Μήπως είναι για τις ομάδες της Basket League υπολογισμένη δαπάνη; Αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα το πρόβλημα.

Αν για παράδειγμα μια ομάδα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίζεται Κυριακή και πρέπει να πετάξει Τρίτη για τον προορισμό της. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι παίκτες θα υποβληθούν σε τεστ, τα αποτελέσματα θα βγουν ενώ είναι ήδη στο αεροπλάνο, οπότε… έχετε γεια βρυσούλες.

Μην παρεξηγηθούμε, κανείς δεν λέει ότι γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνονται οι παράγοντες των ομάδων. Η δική τους ευθύνη έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σωματεία είναι παντελώς ανοχύρωτα, οπότε κάθε αντιξοότητα μεγιστοποιείται. Για την πανδημία δεν φταίει κανείς, όμως πρέπει να ακολουθηθούν μέτρα πρόληψης, τα οποία απειλούν το σπορ. Γιατί, αν πρόκειται να δώσουν (πού θα τα βρουν;) 30-35.000 ευρώ για τεστ, είναι βέβαιο ότι πολλοί θα προτιμήσουν να μην κατεβάσουν ομάδα στο πρωτάθλημα. Θα δείτε (αν ισχύσει το υγειονομικό πρωτόκολλο) σωματεία να κατεβάζουν ρολά.

Επειδή δεν θέλουμε να υπάρξει η παραμικρή παρερμηνεία, την κατάσταση παρουσιάζουμε. Δεν υπονοούμε ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνονται τα τεστ κορωνοϊού, το αντίθετο, για άθλημα επαφής, που όλοι αγγίζουν την μπάλα, που δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις, είναι επιβεβλημένα. Τον τρόπο δεν βλέπουμε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…