Κεντρική Β' Εθνική Σορώτος: “Η ακατάσχετη μεταγραφομανία παιδιών 12, 13… 18 χρόνων, βοήθησε το μπάσκετ;”

Σορώτος: “Η ακατάσχετη μεταγραφομανία παιδιών 12, 13… 18 χρόνων, βοήθησε το μπάσκετ;”

Σορώτος

Ο Κώστας Σορώτος είναι από τους προπονητές, που δεν διστάζει να πει την άποψη του, ακόμη κι αν αυτή ενοχλεί κάποιους. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε μία ανάρτηση, στην οποία αναφέρετε στην κατάργηση του δελτίου, τις μεταγραφές παιδιών 12, 13 χρονών, αλλά και για τη διετία στο εφηβικό.

Αναλυτικά:

“Θέμα προς προβληματισμό: Η ουσιαστική κατάργηση του δελτίου στο μπάσκετ, που συνοδεύτηκε με μια ακατάσχετη μεταγραφομανία παιδιών 12, 13….. 18 χρόνων, βοήθησε το μπάσκετ;;;; Φτιάξαμε καλύτερους παίκτες και καλύτερες ομάδες;;;; Βοηθήσαμε τα μικρά σωματεία να βγάλουν καλούς παίκτες από τις υποδομές τους η κάναμε υποδομές μόνο για τα μάτια του κόσμου και μόνο για εισπρακτικούς λόγους.

Γιατί να βγάλουν τα σωματεία νέους παίκτες αν ξέρουν ότι μπορεί του χρόνου να τους χάσουν χωρίς το παραμικρό όφελος; Για να γίνει καλός παίκτης ένα παιδί πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα μακράς πνοής και όχι να φτιάχνουμε παιδικές και εφηβικές ομάδες μια χρονιάς.

Πως θα κατανοήσουν τα παιδιά ότι το άθλημα είναι ομαδικό όταν κάθε χρόνο αλλάζουν φανέλα και συμπαίκτες για να βρουν τη δήθεν γη της επαγγελίας;;;;

Τέλος πότε θα τελειώσει αυτή η σαχλαμάρα των 2 χρόνων μόνο εφηβικού , με τη μια χρονιά ουσιαστικά να είναι χαμένη λόγων πανελληνίων εξετάσεων; Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε την καταστροφή που έχει γίνει στην παραγωγή νέων παικτών με τη θέσπιση των 2 χρόνων. Τι άλλο πρέπει να δείτε δηλαδή;

Αυτή είναι μια άποψη για ένα μπάσκετ πιο παραγωγικό. Όχι ότι με ρώτησε και κανείς δηλαδή αλλά είπα να καταθέσω μια ιδέα. Θα επακολουθήσει άλλη μια για τους προπονητές αλλά εκεί θα γίνω μάλλον κακός…….”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …