Κεντρική Basket League Άρης “Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για μεγαλομέτοχο, στα πλάνα η επαναπροσέγγιση του Γκάλη”

“Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για μεγαλομέτοχο, στα πλάνα η επαναπροσέγγιση του Γκάλη”

Για διάφορα ζητήματα μίλησε ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, στην εκπομπή «24 Δευτερόλεπτα» στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Συγκεκριμένα είπε:

Για το πού βρίσκεται η ομάδα:

 «Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Είναι σε οριακό σε οριακό σημείο και αν χαθεί χρόνος, κινδυνεύει να φτάσει στη διάλυση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και προσπαθούμε να δούμε πώς θα σώσουμε την παρτίδα».

Για το τι πρέπει να γίνει:

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μπει στο παρκέ και να παίξει ο ΑΡΗΣ με μία αξιοπρεπή ομάδα. Αυτό εξαρτάται από δύο πράγματα. Το πρώτο είναι αυτό της ΦΙΜΠΑ, με την απαγόρευση μεταγραφών και το δεύτερο η δική μας δουλειά, ώστε όταν ξεπεραστεί το πρώτο, για να φτιάξουμε ομάδα. Αν ξεπεράσουμε το πρώτο θέμα, θα έχουμε μία αξιοπρεπή ομάδα. Παλεύουμε για το πρώτο».

Για το θέμα της ΦΙΜΠΑ:

«Η Μπεσίκτας έχει κάνει 12 μεταγραφές, υπάρχουν κι άλλες ομάδες με ban που κάνουν κινήσεις. Κάποιοι έχουν δεχτεί πιέσεις από πιστωτές και έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Το πρόβλημα της ΦΙΜΠΑ ήταν ότι ο ΑΡΗΣ δεν επικοινωνούσε καθόλου μαζί της. Τελευταία έχουμε επαφές και καταλαβαίνουν ότι γίνεται μία προσπάθεια. Αν διαλυθεί η ΚΑΕ, κανείς δε θα πάρει ευρώ. Άρα πρέπει να υπάρχει ομάδα για να έχει έσοδα και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές. Το καταλαβαίνει η ΦΙΜΠΑ αυτό και γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί μία λύση. Η ΦΙΜΠΑ δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να αγωνιστείς, αλλά να πιέσει την ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία γνωρίζει τι σημαίνει ΑΡΗΣ και πως πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για να είναι ικανοποιημένοι και η ομάδα και οι πιστωτές. Ψάχνουμε μία χρυσή τομή σ’ αυτό το θέμα».

Για τα επιχειρήματα του ΑΡΗ:

«Εμείς ζητήσαμε λίγο χρόνο από τη ΦΙΜΠΑ γιατί τώρα πήραμε τις μετοχές. Είναι δύσκολο να διακανονίσεις οφειλές τόσων εκατομμυρίων ευρώ σε τόσο μικρό διάστημα. Η διοίκησή μας το 2012 είχε οκτώ μπαν και χρειαστήκαμε 2 χρόνια και τα διακανονίσαμε πλήρως. Το κάναμε, κανένα ban δεν «επέστρεψε» από εκείνα τα οκτώ. Δείξαμε στη ΦΙΜΠΑ ότι είμαστε συνεπείς σ’ αυτό που θα υποσχεθούμε. Έχουμε κάποιες προτάσεις, τις μεταβιβάσαμε στη ΦΙΜΠΑ και περιμένουμε απάντηση. Μιλάμε για διακανονισμούς και πώς μπορούμε να αρχίσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις».

Για την πολυμετοχικότητα:

Το θέσαμε ως λύση στη γενική συνέλευση και υπερψηφίστηκε. Τώρα πρέπει να το παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο του ΑΡΗ και του μπάσκετ. Θα το παρουσιάσουμε από βδομάδα σε μία Συνέντευξη Τύπου οπότε δεν μπορώ να πω πολλά παραπάνω. Υπάρχει κατεύθυνση. Η πολυμετοχικότητα είναι μόνο ένα κομμάτι της λύσης. Τα τελευταία χρόνια με μεγαλομετόχους στην κεφαλή της ΚΑΕ, ο ΑΡΗΣ έκανε εράνους. Προτιμήσαμε να πάμε σε μία τέτοια λύση, ώστε όποιος θέλει να είμαι συμμέτοχος, κομμάτι της ομάδας, να συναποφασίζει. Υπάρχουν κι άλλες κινήσεις που θα ανακοινωθούν και θα αποφέρουν έσοδα. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, όμως όσο προχωρά και πετυχαίνει, θα το πιστέψουν όλο και περισσότεροι».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής ΑΦΜ:

«Κατηγορηματικά και απόλυτα, ποτέ δε θα το κάνουμε αυτό. Σεβόμαστε την ιστορία μας. Ο μπασκετικός ΑΡΗΣ είναι η μοναδική ομάδα του συλλόγου που δεν έχει αλλάξει κατηγορία. Έχουμε τόσους τίτλους. Όλα αυτά δε θα τα απεμπολήσουμε για ένα ΑΦΜ, δεν το σκεφτόμαστε καν. Από την άλλη, ο νόμος έχει αλλάξει, μπορούν να σε κυνηγήσουν και με το νέο ΑΦΜ. Δε θα μπλέξουμε, όμως, σε τέτοιες ιστορίες. Πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα αρχής».

Για το θέμα του ιδιοκτήτη:

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για μεγαλομέτοχο. Η  λέξη επενδυτής είναι λάθος, γιατί στο μπάσκετ δεν μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματά που βάζεις. Στο ποδόσφαιρο γίνεται, είναι μία βιομηχανία συμφερόντων, όπου ασκείται πολιτική πίεση. Στο μπάσκετ δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός πολυμετοχικότητας, ανάπτυξης του εμπορικού, του μάρκετινγκ, του τηλεοπτικού, του γηπέδου το οποίο θέλει να πάρει ο Α.Σ.. Εφόσον εξυγιανθεί η ομάδα, μπορείς να μιλήσεις πιο άνετα με κάποιον για να αναλάβει την ΚΑΕ».

Για τον κόσμο:

«Φέτος ήμασταν στις τελευταίες θέσεις και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί τα τελευταία χρόνια. Έχω την πίστη ότι πολλοί θα πιστέψουν και θα βοηθήσουν το εγχείρημά μας. Θα τη βρούμε την άκρη. Με την πολυμετοχικότητα, με την αρωγή ανθρώπων που βοήθησαν και θα βοηθήσουν και φέτος, με τα υπόλοιπα έσοδα».

Για το κεφάλαιο Νίκος Γκάλης:  

«Ο Νίκος Γκάλης είναι φίλος μου και τον αγαπώ πολύ. Με βοήθησε πολύ στο διάστημα 2013-14-15. Έγινε η εκδήλωση προς τιμήν του, τα τουρνουά, ήταν πάντα δίπλα μας. Δε ζήτησε τίποτα, πάντα πρόσφερε. Μετά είχε ένα θέμα αντιμετώπισής του από τον κ. Λάσκαρη και απομακρύνθηκε. Είναι στα πλάνα μας η επαναπροσέγγιση και θα το προσπαθήσουμε».

Για την έλλειψη επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσαν να πάρουν μια ομάδα:

«Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα φτωχομάνα, δεν είχε ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες για να βοηθήσουν τόσο μεγάλες ομάδες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η εξεύρεση ιδιοκτήτη. Αν κάποιος πάρει την ομάδα και την εξυγιάνει, μετά από 3-4 χρόνια θα θέλουμε το πρωτάθλημα. Άρα πρέπει να υπάρχει ένας πολύ δυνατός παράγοντας ο οποίος πρέπει να είναι ή από την Αθήνα ή από το εξωτερικό».

Για τη ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης:

«Αν δε συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε, δε θα συνέλθουμε ποτέ. Αυτό είναι πικρό και δεν είναι εύκολο να το δεχτεί ο κόσμος. Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε στο σημείο μηδέν. Πρώτα να αποπληρώσουμε τα χρέη μας. Όταν εξυγιανθούμε, θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε παραπάνω. Αυτό θέλει υπομονή και στην Ελλάδα δεν υπάρχει πάντα υπομονή. Πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια».

Για το μήνυμά του:

«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ είναι πάντα θεματοφύλακας των τμημάτων του. Βγαίνουμε μπροστά γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε την εξυγίανση, τη σωτηρία και την αξιοπρέπεια της ομάδας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης: Με πυρσούς γίορτασε στο Παλέ τα γενέθλια του (vid)

Με πυρσούς και συνθήματα γιόρτασε ο Άρης τα 109α γενέθλια του. Με τη νίκη του κόντρα στον …