Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: “Θα μείνει μαζί μας ο Παναθηναϊκός, δεν είναι παράδειγμα ο Ολυμπιακός”

Μπερτομέου: “Θα μείνει μαζί μας ο Παναθηναϊκός, δεν είναι παράδειγμα ο Ολυμπιακός”

bertomeu

Tζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε νέα συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο CEO της Ευρωλίγκα εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι πράσινοι θα μείνουν στη διοργάνωση, ενώ σημείωσε για τους “ερυθρόλευκους” ότι η απόφαση τους να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα είναι μοναδική και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για τις άλλες ομάδες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στα Νέα:

Για τον Παναθηναϊκό: “Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας. Ανάλογο θέμα από φήμες είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή και επίσημη ανακοίνωση από τον σύλλογο. Οι ομάδες γνωρίζουν πως βρίσκονται στην ελίτ του μπάσκετ και το μέλλον του εκτός Ευρωλίγκας δεν θα είναι λαμπρό”.

Για τον Ολυμπιακό: “Όλοι γνωρίζουμε τους λόγους της απόφασης του Ολυμπιακού και δεν θα πρέπει αυτή η επιλογή να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα ή επιχείρημα. Πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση που δεν προεκτείνεται σε άλλες ομάδες ή χώρες”.

Γι το μέλλον της διοργάνωσης: “Αναμφισβήτητα όλες οι ομάδες πρέπει να προβούν σε προσαρμογές, αλλά δεν βλέπω καμία μεγάλη αντίδραση. Η Ευρωλίγκα έχει ένα συνολικό τζίρο 421.200.000 ευρώ παρουσιάζοντας άυξηση της τάξεως του 20,7% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Προφανώς αυτό το ποσό θα μειωθεί του χρόνου, αλλά συνεργαζόματε με τους συλλόγους για να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Η πανδημία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και σε πολλές από τις αγορές μας η κατάσταη παραμένει δύσκολη. Πλέον μελετάμε τις επιπτώσεις της ακύρωσης της σεζόν και προσαρμόζουμε τα σχέδιά μας στην πραγματικότητα. Αρχίσαμε ήδη να συνομιλούμε με χορηγούς για να καταλήξουμε σε συμφωνίες. Δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουμε την εξαίρεση τον κανόνα των εταιρειών που υποφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ασφαλώς θα υπάρξουν επιπτώσεις τόσο στην διοργανώτρια αρχή, όσο και στους συλλόγους και θα φανούν άμεσα. Ήδη μερικά κλαμπ εκτίμησαν δημοσιώς την ζημιά στο 30-35%, αλλά πρόκειται για μία ρέουσα και μεταβαλλόμενη κατάσταση. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε σωστές στρατηγικές, που θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατό για να δυναμώσουμε την διοργάνωση και να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις”.

Για τις φήμες για salary cup στην Ευρωλίγκα: “Υπάρχουν ήδη μερικές συναφείς κανόνες που συμφωνήθηκαν πέρσι με τις ομάδες, δεν είναι στατικοί και αφορούν περιορισμούς και ποινές σε σχέση με τις δαπάνες. Ο στόχος μας τώρα είναι να συμφωνήσουμε σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων με τις Ενώσεις των παικτών και των προπονητών, όχι μόνο για οικονομικά θέματα, αλλά με την προοπτική μίας καθαρής και ενιαίας σχέσης”.

Για τα σενάρια που υπήρχαν στο τραπέζι για την επανέναρξη της διοργάνωσης: “Επεξεργαστήκαμε άπειρα σενάρια και προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι για καθένα από αυτά. Υπήρχε ένα ισχυρό σχέδιο όπου προβλεπόταν κάθε λεπτομέρεια για την διεξαγωγή των αγώνων σε ένα γήπεδο. Κάναμε οτιδήποτε μπορούσαμε για να συμβεί αυτό, αλλά πάντοτε ήμασταν συνειδητοποιημένοι ότι θα υπήρχαν πράγματα που δεν θα τα ελέγχαμε. Η διασπορά της πανδημίας είναι διαφορετική στις δέκα χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγα και κάθε μία έχει τα δικά της πρωτόκολλα. Είμαι θλιμμένος διότι αναγκαστήκαμε να λάβουμε μία δύσκολε απόφαση και να δώσουμε ένα τέλος που κανείς δεν ήθελε. Υπάρχει πάντως μία, ας την χαρακτηρίσω, γλυκόπικρη γεύση, διότι πήραμε μία σωστή απόφαση για την προστασία όλων των εμπλεκομένων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…