Κεντρική Διεθνή GM Τόφας: “Σε λίγα χρόνια το BCL θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Ευρωλίγκα”

GM Τόφας: “Σε λίγα χρόνια το BCL θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Ευρωλίγκα”

rion brown tofas bursa photo tofas ozan demir ec19 e1580239782672

Η Τόφας αποφάσισε να αφήσει τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας και από του χρόνου να συμμετέχει στο BCL, με τον GM της ομάδας να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση της FIBA. Συγκεκριμένα, ο Τολγκά Ονγκερέν, σε δηλώσεις του  στην trendbasket.net, δήλωσε ότι το BCL είναι πιο ελκυστικό από το Eurocup, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι σε λίγα χρόνια θα ανταγωνίζεται την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:

«μια νέα τάξη πραγμάτων έχει διαμορφωθεί στον αθλητισμό. Νιώσαμε την ανάγκη για ένα νέο στρατηγικό πλάνο. Αυτό αναφερόταν για 1-2 χρόνια και είχε ως βάση το Basketball Champions League, από το οποίο και είχαμε πρόσκληση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ομάδες να είναι κάπως… βαριές.

Ο μόνος στόχος των τουρκικών ομάδων στο Eurocup είναι να μπορέσουν να παίξουν στην Euroleague. Ακόμα κι αν δεν πας Euroleague μέσα από το πρωτάθλημα Τουρκίας. Ο τελικός του πρωταθλήματος και το Eurocup είναι οι μοναδικοί δρόμοι για την Euroleague. Και σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα πρέπει να προκριθείς στα πλέι οφ για να μπορέσει η άδεια συμμετοχής να ανανεωθεί. Αυτό εμείς δεν το βρήκαμε βιώσιμο. 

Οι τελευταίες κινήσεις, από αθλητικής και οικονομικής πλευράς, στο BCL, τα τελευταία δύο χρόνια είναι σημαντικές. Συμμετέχουν σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Θα υπάρξουν και άλλες ομάδες από όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι η οργανωτική και λειτουργική δομή του τουρνουά είναι σε υψηλότερο επίπεδο από το Eurocup.

To BCL μπορεί να ανταγωνιστεί την Euroleague σε λίγα χρόνια. Όταν κοιτάζουμε τους επενδυτές, βλέπουμε πως είναι ισχυρότεροι από το Eurocup. Το Eurocup ανοίγει την πόρτα της Euroleague, αλλά οι όροι που προσφέρει το BCL είναι πιο ελκυστικοί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…