Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ελλάδα, η χώρα των μπασκετικών θαυμάτων της πανδημίας

Ελλάδα, η χώρα των μπασκετικών θαυμάτων της πανδημίας

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει, με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις» είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης, εξυμνώντας τη χώρα μας. Μοιάζει με ιεροσυλία να επιχειρήσεις να τον… παραφράσεις, αλλά αν αποσυνθέσεις (δεν είναι και δύσκολο, εδώ που φτάσαμε) την μπασκετική Ελλάδα, θα απομείνουν ο Βασιλακόπουλος και κάποιες ευκαιριακές -εκτός λογικής- αποφάσεις. Που σημαίνει ότι, αν δεν ξεριζωθεί από τον χώρο η νοοτροπία, που εδώ και δεκαετίες έχει επιβάλλει, δεν ξαναφτιάχνεται η μπασκετική Ελλάδα.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα από χθες τις ημερομηνίες τέλεσης των αγώνων του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων. Οι συναντήσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (υπάρχει πάντα τρίτος δρόμος, ενίοτε για τον… σοσιαλισμό, ενίοτε για το μπάσκετ, τον οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε, αλλά έδωσε η Ομοσπονδία τη διαβεβαίωση ότι θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα) και τα παιδιά μας θα παίζουν μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Έρχεται ο μέσος νους, δεν χρειάζεται να είναι κανείς… πανεπιστήμονας, που έλεγε κι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, να αναρωτηθεί: Καλά, αφού μπορούν να παίξουν τα παιδιά μας, γιατί έπρεπε να ματαιωθούν τα πρωταθλήματα ενηλίκων; Πώς είναι δυνατόν στην ίδια χώρα, οι αγώνες όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων να ακυρώνονται, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά την ίδια στιγμή οι αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων να διεξάγονται, έχοντας και το απαραίτητο ιατρικό πρωτόκολλο;

Ή έχουμε κάνει μία από χόρτα την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, ανακαλύπτοντας ότι μέχρι τα 18 υπάρχουν αντισώματα κι ανοσία απέναντι στον ιό, κάτι που κανείς από τους γιατρούς του πλανήτη δεν πρόσεξε (μεγάλε Βασιλακόπουλε, μόνο εσύ), ή κάποιοι ανεύθυνοι σταμάτησαν τα Εθνικά Πρωταθλήματα, ή κάποιοι ανεύθυνοι βάζουν τα παιδιά μας σε κίνδυνο από μια ασύμμετρη απειλή. Δεχόμαστε όποια από τις τρεις επιλογές προτιμήσετε κι είμαστε ανοιχτοί να μάθουμε πράγματα, αν έχετε τέταρτη ιδέα.

Αν όλα γίνονται για τα μόρια (ο γράφων έχει κόρη, που συμμετέχει) η Ομοσπονδία είναι κατάπτυστη. Αν όχι κι όλα έγιναν (στα Εθνικά Πρωταθλήματα), προκειμένου να αξιοποιηθεί ως εργαλείο η πανδημία και να σωθούν ομάδες από υποβιβασμό, η Ομοσπονδία είναι κατάπτυστη. Σε κάθε περίπτωση, αυτή την μπασκετική Ελλάδα, αυτή τη βασιλακοπουλική μεθοδολογία, δεν πρέπει απλά να την αποσυνθέσουμε, πρέπει να την τσακίσουμε, ώστε να ξαναγίνει το μπάσκετ άθλημα, που κάνει περήφανους τους Έλληνες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε Καμπερίδη

Τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φοράει τη νέα σεζόν ο Μιχάλης Καμπερίδης. Ο Δικέφαλος του Βορρά ανακ…