Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Θέλεις να παίξεις στην Α1; Πρέπει και να μπορείς

Θέλεις να παίξεις στην Α1; Πρέπει και να μπορείς

galatsopoulos maska

Ίσως το πιο κρίσιμο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ είναι σε εξέλιξη. Σκοπός είναι η δημιουργία μιας ισχυρής βάσης, ώστε να παίζουν όχι μόνο όσοι θέλουν, αλλά κυρίως εκείνοι που μπορούν. Το πλαίσιο αυστηροποιείται, οι παράγοντες πρέπει να έχουν τα χρήματα, για να μπορούν να κατεβάσουν ομάδα, δεν τα… σπάνε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, κάνοντάς του άλλο ένα χατίρι, αλλά ταυτόχρονα αναζητούν ευέλικτες μορφές, ώστε να μην υπάρξει αύξηση ομάδων.

Ακόμα το Δ.Σ. είναι σε εξέλιξη, όμως από τα πρώτα πράγματα που έχουν συναποφασιστεί είναι να υπάρξει αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας. Μέχρι πρότινος υπήρχε ως δέσμευση, για καθέναν που συμμετείχε, η εγγυητική των 60.000 ευρώ, η οποία θα υφίσταται και του χρόνου, χωρίς την παραμικρή μείωση. Αντιθέτως, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης πρέπει να καταθέτει κι ένα ποσό (της τάξης των 140.000 ευρώ) σε λογαριασμό σε τράπεζα, ώστε η ομάδα του να μπορεί να εμφανιστεί στην Basket League.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να συμμετέχει μια ομάδα, πρέπει εξ αρχής να έχει 200.000 ευρώ στην άκρη, ώστε να υπάρχει το μίνιμουμ της ασφάλειας για τους μισθούς των παικτών, για το ότι δεν θα υποβαθμίσει με την παρουσία της το πρωτάθλημα.

Υπάρχει το αγκάθι των 16 ομάδων, καθώς από τη μια έχουν αποφασίσει ότι δεν θα υποβιβαστεί κανείς, από την άλλη υπάρχει πίεση από τα κάτω (και κυρίως από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο) να ανεβούν δύο ομάδες από την Α2. Αυτό, αν συμβεί, σηματοδοτεί αναδιάρθρωση κι αύξηση των συμμετεχόντων, άρα περισσότερα έξοδα και λιγότερα έσοδα, καθώς μοιράζονται σε περισσότερα σωματεία.

Η λύση που προτείνεται είναι να δεχθούν τη συμμετοχή 16 ομάδων, αλλά να μπουν αυστηρά κριτήρια (όχι μόνο το οικονομικό), που θα αναγκάσουν κάποιους να βγουν από το παιχνίδι, ενώ συζητιέται και να δοθεί μπόνους εξόδου, για όποιο σωματείο αποχωρήσει οικειοθελώς. Είναι βεβαίως ένα ζήτημα, για το αν και κατά πόσο θα υπάρξουν παράγοντες που θα επιχειρήσουν… εθελουσία.

Το Δ.Σ. είναι σε εξέλιξη…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…