Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Κανείς δεν έφερε αντίρρηση για την ανάδειξη πρωταθλητή”

“Κανείς δεν έφερε αντίρρηση για την ανάδειξη πρωταθλητή”

drakopoulos

Στα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε ο Θόδωρος Δρακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5», τονίζοντας ότι καμία ομάδα δεν έφερε αντίρρηση στην ανάδειξη πρωταθλητή. Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή αναφέρθηκε στα οικονομικά κριτήρια που θα τεθούν προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση, αλλά και στα εμπορικά κριτήρια που πρέπει να μπουν στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για την ανάδειξη του Παναθηναϊκού σε Πρωταθλητή Ελλάδας αλλά και την παραμονή των Αρη, ΠΑΟΚ στην κατηγορία: «Δεν γινόταν να υπάρξει υποβιβασμός ομάδας, το λέει και ο κανονισμός από τη στιγμή που δεν τελείωσε το Πρωτάθλημα. Αν πάμε και στο ηθικό κομμάτι, ο Άρης είχε φτάσει τον Πανιώνιο, το μομέντουμ ήταν υπέρ του και πώς θα έριχνες τον Άρη από ηθικής άποψης; Η πρόταση για την ανάδειξη Πρωταθλητή τέθηκε από κάποια άλλη ομάδα (σ. σ. Λαύριο) προς τιμήν των παικτών και των παραγόντων του Παναθηναϊκού για την προσπάθεια τους και σκεφτήκαμε ότι ήταν καλό για την ενότητα του ΕΣΑΚΕ. Η πρόταση έγινε, δεν έφερε κανείς αντίρρηση, ούτε καν η ΑΕΚ η οποία θα μπορούσε να εκφράσεις αντίρρηση. Αν η ΑΕΚ είχε άλλη άποψη, προσωπικά θα ψήφιζα κατά της ανάδειξης Πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν πρότεινε, ούτε ζήτησε κάτι», είπε.

Για το γεγονός ότι είναι τραγικό να αποφεύγεται συστηματικά η προσθήκη κριτηρίων εμπορικότητας στο Πρωτάθλημα με συνέπεια να αγωνίζονται ομάδες οι οποίες παίζουν μπροστά σε 100-200 φιλάθλους: «Έχετε δίκιο, πέραν των οικονομικών κριτηρίων που τέθηκαν, συζητήθηκαν αλλά και θα ψηφιστούν στην επόμενη συνάντησή μας, προσωπικά έχω εκφράσει επανειλημμένως ότι πρέπει να μπουν εμπορικά κριτήρια γιατί θα φτάσουμε στο σημείο να κάνει κανείς μια ομάδα στον Σκορπιό και θα πηγαίνουμε να παίζουμε στον Σκορπιό», είπε και ρωτήθηκε για την υποβάθμιση του κριτηρίου της εμπορικότητας ακόμη και στη μοιρασιά των χρημάτων από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. «Αυτό έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά είναι δίκαιο μια ομάδα η οποία είναι πιο μεγάλη σε επίπεδο φιλάθλων και εμπορικότητας να εισπράξεις περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Από την άλλη πλευρά όμως, η υγεία του Πρωταθλήματος απαιτεί ισορροπία και οι αδύναμες να παίρνουν περισσότερα χρήματα ούτως ώστε να ισχυροί να στηρίξουν τους υπόλοιπους. Φέτος για παράδειγμα, ο αγώνας που είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ήταν το Αρης-ΠΑΟΚ».

Για το ότι διαπιστώνεται έλλειψη σεβασμού απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες (της Θεσσαλονίκης) οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα: «Ναι υπάρχει, γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά κι αυτό είναι κακό. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα όλοι να κοιτούμε πρώτα το παιχνίδι, το μπάσκετ και όχι τη δική μας ομάδα».

Για το τι πρέπει να γίνει (από πλευράς αποφάσεων) για την επόμενη χρονιά: «Καταρχήν θα πρέπει η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ, να μην έχει σχέση η ΕΟΚ και να πληρώνονται οι διαιτητές από εμάς, ως επαγγελματίες. Δεύτερον, πρέπει να δούμε το θέμα του στοιχήματος σε συνεργασία με τη sportradar ούτως ώστε να αποκλείσουμε κάθε κακό σενάριο. Να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης γιατί χαλάει όλο το image του Πρωταθλήματος. Και μόνο οι φήμες είναι αρκετές γιατί καταστρέφουν το Πρωτάθλημα. Τρίτον, πρέπει να υπάρχουν οικονομικά κριτήρια, να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα γιατί η φήμη που έχει το Πρωτάθλημα είναι κακή κι αυτό αποτρέπει παίκτες να έρθουν εδώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…