Κεντρική Γ' Εθνική Οι προτάσεις του Μίλωνα προς την ΕΟΚ

Οι προτάσεις του Μίλωνα προς την ΕΟΚ

mixalis sakellaridis milonas

Η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε τέλος στα φετινά πρωταθλήματα και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ζήτησε από τις ομάδες να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Ο Μίλωνας ανταποκρίθηκε, όπως κάνει πάντα, και έκανε τις δικές του προτάσεις για τη φετινή σεζόν, αλλά και για το μέλλον των Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά:

“Η ΕΟΚ γνωστοποίησε αυτή την εβδομάδα πως διακόπτονται οριστικά τα πρωταθλήματα μπάσκετ.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη και έπειτα από σχετικό κάλεσμα της ΕΟΚ ο σύλλογος κατέθεσε τις προτάσεις του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όπως αναφέρονται στην παρακάτω επιστολή:

Σε μια πρωτοφανή και ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το ελληνικό μπάσκετ, η διακοπή του Πρωταθλήματος της Γ εθνικής ήταν αυτονόητη.

Πλέον πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να εστιάσουμε στην επόμενη ημέρα για το άθλημα και τη δημιουργία των προοπτικών εκείνων που θα οδηγήσουν στην αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ, όχι μόνο για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας αλλά πολύ περισσότερο για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δομή, την έγκαιρη οργάνωση του Πρωταθλήματος, τις ακαδημίες, τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή και φυσικά τα πιο ενεργά κύτταρα του αθλήματος, τα αθλητικά σωματεία.

Σε ότι αφορά το παρόν Πρωτάθλημα, εισήγηση του Μίλωνα είναι να προκύψουν προβιβασμοί, όπως θα αποφασίσει η ΕΟΚ, ενώ θα ήταν άδικο να προκύψουν υποβιβασμοί καθώς αρκετές ομάδες δεν έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά και ενώ μένουν αρκετές αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.

Παράλληλα και για τον έγκαιρο προγραμματισμό των συλλόγων, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, πιστεύουμε ότι η ΕΟΚ θα πρέπει να ορίσει έγκαιρα τον χρόνο έναρξης του επόμενου Πρωταθλήματος, φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά υγειονομικά προωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ελπίζουμε πως η φωνή των συλλόγων της Γ εθνικής που μαζί με την Α2 και τη Β εθνική αποτελούν τον πνεύμονα του ελληνικού μπάσκετ θα εισακουστούν με την ανάλογη προσοχή.

Για το ΔΣ του Μίλωνα

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Σακελλάριδης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Έκαναν την πρώτη «κίνηση» Σταυρούπολη και Ασπίδα. Δείτε τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστική…