Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος

Οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος

Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, όπου οι ομάδες ψήφισαν – για πρώτη φορά ομόφωνα – συγκεκριμένες αλλαγές στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του πρωταθλήματος. Αρχικά, όπως ενημερώσαμε νωρίτερα, αποφασίστηκε να συσταθεί τριμελής επιτροπή η οποία θα εξετάζει τους φακέλους για την αδειοδότηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, υπερψηφίστηκε η θέσπιση μίνιμουμ μπάτζετ 800.000 ευρώ (μαζί με τους φόρους), αλλά και η αύξηση της εγγυητικής επιστολής στις 200.000 ευρώ από 60.000 που ήταν μέχρι σήμερα. Από αυτά τα 140.000 θα κατατίθενται σε ταμείο ειδικού σκοπού προκειμένου να εξοφλούνται οφειλές στη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, όλες οι ομάδες που πρόκειται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα πρέπει να έχουν ξοφλήσει όσα χρέη είχαν από την προηγούμενη σεζόν, ενώ οι οφειλές μέσα στην σεζόν δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα δύο μηνιάτικα. Η πρόταση που έγινε αφορά ποινές στις ομάδες που χρωστάνε  και πάνω μηνιάτικα, ωστόσο θα ψηφιστεί στο επόμενο ΔΣ.

Ένα ζήτημα που υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς Μάνου Παπαδόπουλου αλλά τελικά υπερψηφίστηκε και από αυτόν είναι το πέρασμα του σώματος των παρατηρητών της διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ. Βέβαια, το συγκεκριμένο θέμα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την ΕΟΚ και εν συνεχεία να πάει στον υφυπουργό αθλητισμού για νομοθέτηση.

Τέλος, ένα επιπλέον κριτήριο για συμμετοχή των ομάδων στην basket league θα είναι και η έδρα της, η οποία θα πρέπει να χωράει το λιγότερο 1200 άτομα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Αναμονή για Μπρέι και… στο βάθος Ρίβερς!

Οι πιθανότητες ο Νεμάνια Νέντοβιτς να επιστρέψει στην δράση για την φετινή σεζόν – έ…