Κεντρική Διεθνή Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετέδωσε τις γνώσεις του σε webinar του Συνδέσμου Προπονητών Τουρκίας! (vid+pics)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετέδωσε τις γνώσεις του σε webinar του Συνδέσμου Προπονητών Τουρκίας! (vid+pics)

sfairopoulos giannis pic

Καλεσμένος σε webinar του Συνδέσμου Προπονητών της Τουρκίας ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ο οποίος εισπράττει την αναγνώριση και τον καθολικό σεβασμό ολόκληρης της μπασκετικής Ευρώπης με το προπονητικό έργο που έχει επιδείξει. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ (ανήκει στο γραφείο Sfera Sports Association), που είχε ψηφιστεί από τους General Managers των συλλόγων της Euroleague ως ο κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης όσον αφορά την σεζόν 2019-20, μίλησε στα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών της Τουρκίας και ανέλυσε το θέμα: “Fastbreak & Transition”. Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πριν το webinar που έγινε στην Τουρκία, είχε μιλήσει σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Π.Κ. με θέμα “Αναλαμβάνοντας μια ομάδα μεσούσης της σεζόν: Προπονητική προσέγγιση”, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε μεγάλη απήχηση. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο σεμινάριο του Συνδέσμου Προπονητών της Τουρκίας, κατά την διάρκεια του οποίου ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, μέσω ειδικών “εργαλείων” στον υπολογιστή, “ζωγράφιζε” πάνω στο βίντεο το οποίο παρακολουθούσαν οι προπονητές, προχωρώντας έτσι σε μια εξειδικευμένη ανάλυση του θέματός του.

Την σεζόν 2019-20, μέχρι την διακοπή της διοργάνωσης (Εuroleague) λόγω του κορωνοϊού, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατείχε μία από τις πρώτες θέσεις στον αιφνιδιασμό και στο γρήγορο παιχνίδι (early game), κάτι που αποτέλεσε αφορμή προκειμένου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο webinar της Τουρκίας να μεταδώσει τις -πολύτιμες- γνώσεις του σε ό,τι αφορά την καλύτερη δυνατή εκτέλεση καταστάσεων που διαμορφώνονται μέσα από το γρήγορο τέμπο παιχνιδιού που μπορεί να επιβάλλει μια ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο κόουτς της Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέλυσε διεξοδικά το κομμάτι του αιφνιδιασμού, δηλαδή το “άνοιγμα”, την “ανάπτυξη” και το “τελείωμα” του, τον πρωτεύοντα και τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό και τις επιλογές στο transition παιχνίδι με προβολή διαφανειών και προβολή βίντεο, μέσω ειδικού προγράμματος σχεδίασης και ανάλυσης στην οθόνη. Να σημειωθεί ότι για την όλη παρουσίαση του θέματος που ανέλυσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, υπήρχαν άκρως εγκωμιαστικά σχόλια στην Τουρκία για τον Έλληνα προπονητή!

pic1

pic2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…