Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ντροπή! Αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για παιδεραστία προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης

Ντροπή! Αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για παιδεραστία προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης

sillipsi

Αποφυλακίστηκε ο Κρητικός γυμναστής και πρώην προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, κατηγορούμενος για την υπόθεση παιδεραστίας η οποία και είχε συγκλονίσει το Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 2011, οπότε και συνελήφθη.

Όπως γράφει το neakriti, έχοντας εκτίσει τα 2/5 της συνολικής ποινής, στις 22 Απριλίου πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών.

Ο ίδιος πλέον έχει ως μόνιμο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη, από όπου δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί, πόσο μάλλον να βρεθεί στο Ρέθυμνο, σύμφωνα και με τους περιοριστικούς όρους ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται και κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, κατά συγχώνευση 220 που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Μία ποινή που σε πρώτη φάση φαινόταν “μαμούθ” όμως στην πράξη η εκτιτέα ποινή κάθειρξης ήταν τα 25 χρόνια απο τα οποία μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με το cretalive, έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, “είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος”. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Πηγή: news247

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…