Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μόνο αν πείσει τους παίκτες θα συνεχιστεί η Ευρωλίγκα

Μόνο αν πείσει τους παίκτες θα συνεχιστεί η Ευρωλίγκα

bertomeu came on

Υπάρχει ένα σύνθημα, που ακούγεται από την αριστερά και αφορά το εργατικό δυναμικό. «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά». Είναι πραγματικότητα κι αν προσπεράσουμε την υψηλή ανταμοιβή για την παροχή των υπηρεσιών του, οι… εργάτες του μπάσκετ είναι οι παίκτες και δίχως αυτούς… τζάμπολ δεν γίνεται. Ο Τζόρντι Μπερτομέου μιλά σήμερα μαζί τους, για να κινηθούν τα γρανάζια και να μπουν μπροστά οι μηχανές. Θα τα καταφέρει;

Ποια είναι τα δεδομένα; Ο «ισχυρός άνδρας» της Ευρωλίγκας θέλει διακαώς να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν, σε όλο το φάσμα της Ευρωλίγκας (ήτοι και του Eurocup), και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει τους παίκτες στο πλευρό του.

Είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι οι παίκτες έχουν φωνή, είναι εκείνοι που μπορούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη κι αν αρχίσουν να βγαίνουν στα social media τους και να «κράζουν» την Ευρωλίγκα, η διοργάνωση δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί. Είναι ένας «πόλεμος», που δεν μπορεί να νικήσει ο Μπερτομέου. Γι’ αυτό και θα επιχειρήσει να κερδίσει δια της διπλωματίας.

Το «θέλω» του Τζόρντι πρέπει να περάσει από τους αρχηγούς των ομάδων. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι παίκτες, έχοντας συμφωνήσει με τις ομάδες τους για το ύψος των περικοπών, είναι σκεπτικοί ως προς το να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. Φοβούνται πως η δίμηνη απραξία θα επιφέρει τραυματισμούς και δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Αυτό, όμως, αφορά ατομικές τοποθετήσεις κι όχι συνολική αντίληψη.

Πώς μπορεί να πείσει ο Μπερτομέου τους αρχηγούς; Εκείνος το γνωρίζει. Πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι κάποιους αρχηγούς τους έχει με το μέρος του, όμως είναι παρακινδυνευμένο να προβλέψει κανείς το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι ότι αν υπάρξει αντίδραση από τους παίκτες, δεν θα προχωρήσει η Ευρωλίγκα. Αν η αντίδραση είναι αναιμική, αν η πλειοψηφία δεχθεί να κατεβεί στο γήπεδο, τη Δευτέρα θα υπάρξει ανακοίνωση για συνέχιση των διοργανώσεων.

Όπως και να ‘χει είναι κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς δεν είναι πολλές φορές που οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν εξελίξεις και μένει να δούμε πώς θα το διαχειριστούν, αν θα… ψαρώσουν τον Μπερτομέου, ή θα νικηθούν από τον μετρ της διπλωματίας, αν θα πάνε με… γραμμή, ή καθένας θα έχει τη δική του κοσμοθεωρία. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο το αποτέλεσμα της συνάντησης, που έχει ενδιαφέρον, αλλά και η διαδικασία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…