Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Διαλύουν το μπάσκετ για να σώσουν τις καρέκλες τους

Διαλύουν το μπάσκετ για να σώσουν τις καρέκλες τους

vasilakopoulos papanikolaou alexopoulos

Ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ είναι αναστατωμένο, εξαιτίας της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ, η οποία επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και προχώρησε σε άθλια αναδιοργάνωση των κατηγοριών. Ουσιαστικά στη διάλυση του ιστού του ελληνικού μπάσκετ, προκειμένου να σώσουν οι διοικούντες τις καρέκλες τους. Δεν πρόκειται για ένα, αλλά για πολλαπλά ολισθήματα και παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή.

«Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος (Πρόεδρος), Αριστείδης Γολέμης (Β’ Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Αγγελόπουλος (Ταμίας), Κώστας Παρίσης (μέλος) κι απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γεν. Γραμματέας). Πρώτο ατόπημα: Από αυτούς που ψήφισαν οι τρεις ΔΕΝ έχουν δικαίωμα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, συνεπώς δέσμευσαν την επόμενη διοίκηση, με μια απόφαση κόλαφο.

Βάσει αυτών που θα ισχύσουν, η Β’ Εθνική θα έχει 80 ομάδες! Για να υπάρξει αυτό το έκτρωμα ανέβηκαν σωματεία με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ, υπό τις ευλογίες της Επιτροπής Πρωταθλημάτων. Και καλά οι υπερήλικες παράγοντες, ο Άγγελος Παπανικολάου, που είναι νεότερος κι έχει βλέψεις, τι πρότεινε;

Πρόκειται για μια σαφέστατη προεκλογική «αλά Γκόρτσος» ενέργεια, ψηφοθηρικού χαρακτήρα. Και για να το καταλάβετε πλήρως, κάποια απλά παραδείγματα: Η ΕΣΚΑ πήρε επιπλέον τρεις θέσεις για την άνοδο στη Γ’ εθνική, παρότι είναι η μοναδική Ένωση, που ανεβάζει απευθείας δύο ομάδες. Όλα καλά κύριε Αλεξόπουλε;

Την ίδια στιγμή η ΕΣΚΑΝΑ (με μια απευθείας άνοδο) πήρε μόνο μια επιπλέον θέση. Μια θέση επιπλέον πήρε και η ΕΚΑΣΘ και η ΕΣΚΑΗ. Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, δηλαδή (ούτε καν ολόκληρη, αλλά το κεντρικό και βόρειο τμήμα της), κάτι που προφανώς έχει να κάνει με τις εκλογές της ΕΟΚ, με δεδομένο ότι η ΕΣΚΑ έχει τα περισσότερα σωματεία στην Ελλάδα.

Η καλύτερη (για τους ακραιφνείς λάτρεις του αθλήματος) κατηγορία, η Β’ Eθνική, διαλύεται, καθώς θα χρειαστεί χάρτης για να καταλάβουμε ποιος παίζει με ποιον. Η Α2 θα έχει περισσότερα ταξίδια, άρα περισσότερα έξοδα. Ανεβάζουν στην Α1 τον Διαγόρα, παρότι γνωρίζουν ότι δεν έχει τη δυνατότητα να πιάσει τα… στάνταρ, προκειμένου απλά να αποκλείσουν τον Ολυμπιακό. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κρατήσουν τα σωματεία, αγνοώντας ότι πριν τις εκλογές (το γράψαμε και χθες) προηγείται ο έλεγχος.

Όχι πως και σε αυτή την… αγροτική (άθλια) πολιτική κατάφεραν να μετρήσουν σωστά τη βαθμολογία, καθώς η Αχαγιά διαμαρτύρεται, καθώς είχε δικαίωμα ανόδου, το οποίο της στέρησαν. Μιλάμε για ανθρώπους που πήραν το ψαλίδι, έκοψαν κι έραψαν, ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν το κάλυμμα για τις καρέκλες τους.

Ο κόσμος βλέπει και φωνάζει. Τα social media έχουν γεμίσει από φωνές διαμαρτυρίας. Ελπίζουμε ότι βλέπει κι ο Λευτέρης Αυγενάκης, για να μην κάνει βήμα πίσω. Γιατί με αυτή την τελευταία άθλια ενέργειά της, η διοίκηση Βασιλακόπουλου δείχνει ποια είναι. Αυτή που ήταν τόσα χρόνια. Διοίκηση, η οποία στον βωμό της εξουσίας, δεν διστάζει να διαλύσει τα πάντα. Αν τα σωματεία θέλουν τέτοιους ηγέτες, να τους χαίρονται.

Περιμένουμε με αγωνία την άποψη του κ. Παπανικολάου, αν συμφωνεί με αυτό το έκτρωμα. Την άποψη του προέδρου της ΕΣΚΑ, κ. Αλεξόπουλου, αν είναι όλα καλώς καμωμένα. Περιμένουμε την αντίδραση ΟΛΩΝ των υποψηφίων, γιατί ο επόμενος θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση, την οποία επέβαλλαν τρεις 80χρονοι, που σε τρεις μήνες συνταξιοδοτούνται (μπασκετικά). Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…