Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ατζούν: “H Ευρωλίγκα είναι η πιο ανούσια διοργάνωση που γνωρίζω”

Ατζούν: “H Ευρωλίγκα είναι η πιο ανούσια διοργάνωση που γνωρίζω”

ardaacun1

Την χειρότερη άποψη έχει για το φορμάτ της Ευρωλίγκας ο παραγωγός του Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος σε δηλώσεις του την χαρακτήρισε ως την πιο ανούσια διοργάνωση που γνωρίζει. Αναφερόμενος στο φορμάτ τάχθηκε υπέρ της άποψης και του Δημήτρη Ιτούδη για σειρές ημιτελικών και τελικών, τονίζοντας ότι έτσι το προϊόν μπορεί να το πωληθεί ακόμα και στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο τουρκικό CNN:

«Η Euroleague είναι η πιο ανούσια διοργάνωση που γνωρίζω, γιατί υπάρχει ένα… μαθηματικό λάθος στο format της. Παίζουν 18 ομάδες, δίνουν 34 αγώνες η κάθε μία κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Φανταστείτε μια ομάδα να κάνει 34 νίκες. Μετά, μπορεί να προχωρήσει και να κάνει άλλες τρεις στα πλέι οφ. Θα πάει, δηλαδή, στο Final Four με 37-0. Αν χάσει ένα ματς εκεί, δηλαδη το 38ο της, ξαφνικά στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι την 3η θέση».

Εν συνεχεία πρότεινε σειρές 7 αγώνων στα ημιτελικά και τους τελικούς: «Πρέπει να εφαρμοστεί μία σειρά επτά αγώνων. Είναι άδικο να χάσεις το πρωτάθλημα, επειδή θα ηττηθείς μία φορά. Προσκαλώ όλους από την Euroleague να με ακούσουν. Αν κάνετε σειρές επτά αγώνων θα πουλήσετε το προϊόν σας μέχρι και στις ΗΠΑ. Είναι παράλογη η διοργάνωση τώρα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…