Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ρογκαβόπουλος: “Δούλευα σκληρά και περίμενα υπομονετικά”

Ρογκαβόπουλος: “Δούλευα σκληρά και περίμενα υπομονετικά”

nikos rogkavopoulos aek ionikos nikaias

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του και προσπαθεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Basketball Champions League και αναφέρθηκε από το ντεμπούτο με την ΑΕΚ, την πρόταση από τη Ρεάλ και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Αναλυτικά:

Για τους συμπαίκτες του όλα αυτά τα χρόνια και ποιον ξεχωρίζει: «Θα μπορούσα να ονομάσω πολλούς παίκτες, αλλά θα ήταν κρίμα να ξεχάσω κανέναν. Όλοι τους σχεδόν μου έχουν δώσει συμβουλές ή με έχουν βοηθήσει, οπότε το εκτιμώ πολύ. Το να προπονούμαι με όλους αυτούς πραγματικά με βοήθησε να βελτιωθώ και να μάθω νέα πράγματα για το παιχνίδι. Το να παίζεις με έναν παίκτη όπως ο Νίκος Ζήσης μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην μπασκετική σου καριέρα. Είναι παράδειγμα εξαίρετου επαγγελματισμού και σπουδαίου συμπαίκτη. Όλοι στην ομάδα τον σέβονται, τον ακούν και απολαμβάνουν να είναι μαζί του στο παρκέ. Πραγματικά με βοηθάει, επειδή ήταν στην ίδια θέση με εμένα πριν”.

Για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ αποκάλυψε πως: «Ο πατέρας μου με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα, τα οποία έκανα στα 7 μου χρόνια. Λάτρευα να βλέπω μπάσκετ κι έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω να παίζω».

Για την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης το 2016: «Όταν ήρθε η πρόταση από τη Ρεάλ, αποφάσισα να μείνω στον Δούκα, επειδή σε εκείνη τη φάση ένιωθα πως ήταν καλύτερο για μένα να μείνω στην Αθήνα»

Για την απόφαση του να πάει στην ΑΕΚ: «Υπέγραψα στην ΑΕΚ γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είδα ότι με πίστεψαν ως παίκτη».

Για τη συμμετοχή τους στις «μικρές» Εθνικές Ομάδες και για την ανάδειξή του σε μέλος της καλύτερης πεντάδας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του Βόλου: «Θα αντάλλασσα την θέση στην καλύτερη πεντάδα με ένα μετάλλιο, γιατί έτσι θα γίνονταν 12 παίκτες χαρούμενοι» (η Ελλάδα τερμάτισε τέταρτη).

Για τα 16 παιχνίδια που έπαιξε με την ΑΕΚ τη σεζόν 2018-19 , έχοντας κατά μέσο όρο 1.7 πόντους, 0.9 ριμπάουντ σε 5.0 λεπτά: «Δεν νομίζω πως έμαθα πολλά, λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής, αλλά μού έδωσε έξτρα κίνητρο να δουλέψω πιο σκληρά. Φυσικά, όμως, είναι ωραία να είσαι κομμάτι ενός ευρωπαϊκού αγώνα».

Για το Final 4 στο “Νίκος Γκάλης” το 2018, στο οποίο η ΑΕΚ κατέκτησε το Basketball Champions League: «Θυμάμαι πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εντυπωσιακή. Δεν είχα δει ποτέ ξανά τόσο κόσμο στη ζωή μου. Έγιναν πολύ σκληρά παιχνίδια και στο τέλος νικήσαμε, οπότε είμαι πολύ περήφανος για την επιτυχία της ομάδας».

«Βλέπω πως η ομάδα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Οι απαιτήσεις γίνονται μεγαλύτερες κάθε χρόνο. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, από τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα», δήλωσε στη συνέχεια, για να συμπληρώσει:

«Νομίζω πως γενικά δούλευα σκληρά κι απλά ήρθε η ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου πράγματα κι άρχισα να κερδίζω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Ένιωσα πολύ ωραία και ήθελα να παίζω όλο και καλύτερα, για να κερδίζω λεπτά».

Στο παιχνίδι με την Άνβιλ (05/02/20), ο Ρογκαβόπουλος έκανε το… ξέσπασμά του με 15 πόντους (4/6τρ.) σε 12 λεπτά και θυμήθηκε: «Το παιχνίδι με την Άνβιλ ήταν πολύ σημαντικό, γιατί δούλευα πραγματικά σκληρά και περίμενα υπομονετικά για την ευκαιρία που θα έρθει. Είμαι χαρούμενος που βγήκε σε καλό. Είναι σίγουρα μια όμορφη στιγμή».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Κατακτήσαμε το Κύπελλο και χαίρομαι που ήμουν μέλος αυτής της επιτυχίας. Όλοι πανηγύριζαν σαν τρελοί», ενώ για το μέλλον – έχει δηλώσει συμμετοχή για το draft του ΝΒΑ κι είναι άγνωστο αν θα παίξει στο Final 8 του Σεπτεμβρίου – είπε:

«Την επόμενη σεζόν βλέπω τον εαυτό μου να δουλεύει σκληρά και να παίρνει όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…