Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “To μπάσκετ στην Ευρωλίγκα μοιάζει με αυτό των Σπερς και των Ουόριορς”

“To μπάσκετ στην Ευρωλίγκα μοιάζει με αυτό των Σπερς και των Ουόριορς”

rick pitino panathinaikos

Την εμπειρία του από την Ευρωλίγκα μοιράστηκε σε Αμερικανικά μέσα ο Ρικ Πιτίνο. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στις πολλές γρήγορες πάσες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ παρομοιάζοντας το με το στυλ που έπαιζαν οι Σπερς και οι Ουόριορς όταν έπαιρναν τα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:

«Πάντα μαθαίνεις και η Ευρωλίγκα ήταν μία εμπειρία που με έκανε να μάθω πολλά σαν προπονητής. Ακόμα και στην ηλικία μου, μπορείς να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι και είναι κάτι φοβερό αυτό. Η Ευρωλίγκα δεν έκανε μόνο αυτό, δεν ήταν μόνο προπονητική εμπειρία, αλλά με βοήθησε να μάθω και άλλα είδη/στυλ μπάσκετ. Κάποια από αυτά ταιριάζουν στο κολεγιακό μπάσκετ, κάποια όχι. Ήταν μία ανταμοιβή.

Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει περισσότερη κίνηση της μπάλας. Στις προπονήσεις είχα πάντα ρολόι 24’’ και όχι 30’’. Ήθελα τη μπάλα να αλλάζει χέρια 4-5 φορές σε διάστημα 5-6’’. Έτσι πάει στην Ευρωλίγκα. Υπήρχε πολλή κίνηση, το 80% των πασών ήταν σκαστές, κάτι που μου άρεσε πολύ. Είναι ένα εξαιρετικό είδος μπάσκετ, όπως όταν κυκλοφορούσαν τη μπάλα οι Σπερς στο αποκορύφωμά τους ή οι Ουόριορς όταν κέρδιζαν πρωταθλήματα πριν τους τραυματισμούς. Βασίζοντας πολύ στις ασίστ και στις πάσες. Έτσι είναι το μοντέλο της Ευρωλίγκας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…