Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Όταν πήρα το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ένοιωσα πραγματικός προπονητής”

“Όταν πήρα το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ένοιωσα πραγματικός προπονητής”

pasqual 1

Στο podcast του Τζο Αρλούκας της Ευρωλίγκας φιλοξενήθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό και την αγάπη του κόσμου και τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα εξήγησε το πόσο σημαντικός ήταν για εκείνον ο πρώτος τίτλος με το τριφύλλι, αναφέροντας τι του είχε πει ο Έτορε Μεσίνα πριν χρόνια.

Αναλυτικά:

«Όταν φεύγεις από μία ομάδα στην οποία είσαι σχεδόν μια ζωή, τότε γίνεσαι πραγματικός προπονητής. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή μου είχε πει ο Έτορε (σ.σ. Μεσίνα) ότι θα νιώσω σπουδαίος προπονητής μόνο όταν φύγω από την χώρα μου και κερδίσω κάποιον τίτλο. Και ήταν πράγματι σωστός. Όταν κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο με τον Παναθηναϊκό, θυμήθηκα αυτό που μου είχε πει. Νιώθεις πραγματικός προπονητής όταν πετυχαίνεις κάτι στο εξωτερικό»

Για την απόφαση του να δεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό και ήταν σοκ να αφήνω το σπίτι μου. Είχα 24 ώρες να αποφασίσω και δέχθηκα. Ήταν μία από τις σπουδαιότερες εμπειρίες της ζωής μου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι υπέροχος, τον αισθάνομαι οικογένεια. Δούλεψα σε σπουδαία ατμόσφαιρα. Σε όλα όμως υπάρχει ένα τέλος. Έχω φανταστικές αναμνήσεις και καλούς φίλους. Ηταν μεγάλη ευκαιρία για μένα».

Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτά τα ματς, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τις προηγούμενες μέρες, όλοι σε σταματούν στο δρόμο και σκέφτονται μόνο αυτό το ματς. Όλη η Αθήνα παραλύει πριν από τα ματς των δύο ομάδων. Στις αρχές ρωτούσα πού θα κάτσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Μου εξήγησαν ότι δεν γίνονται αγώνες με οπαδούς και των δύο ομάδων. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν απίστευτη. Ο Ολυμπιακός είχε έναν σπουδαίο προπονητή, τον κόουτς Σφαιρόπουλο που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, και κάθε μας παιχνίδι ήταν μια μεγάλη μάχη τακτικής και δύναμης».

Για την Μπαρτσελόνα: «Αισθάνομαι πως ήμουν μέρος μίας εκ των σπουδαιότερων σεζόν στην ιστορία της Euroleague. Παίξαμε υπέροχος μπάσκετ με ταχύτητα, επιθετικότητα σε άμυνα κι επίθεση. Οπότε, πιστεύω ότι γράψαμε μία όμορφη σελίδα στο βιβλίο με την ιστορία της διοργάνωσης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντιβιτς. Ο Ζακ …