Κεντρική Διεθνή “Ο Ομπράντοβιτς είναι ο Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών!” (pic)

“Ο Ομπράντοβιτς είναι ο Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών!” (pic)

papanikolaou dimitris

Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών χαρακτήρισε τον Ζέλικο Ομπράνοβιτς ο Δημήτρης Παπανικολάου με ανάρτηση του στα social media. O παλαίμαχος φόργουορντ με αφορμή την προβολή του δεύτερου κύκλου επεισοδίων του Last Dance και εστίασε στο ζήτημα της συγκέντρωσης που έλλειπε από τους Μπουλς τα πρώτα χρόνια και έκανε παραλληλισμό με τον Ζοτς και την εμμονή του στην συγκέντρωση.

Αναλυτικά:

«Είδα και την δεύτερη σειρά Last Dance και προσωπικά έμεινα σε ένα κομμάτι.

Οι Bulls έχαναν τις πρώτες χρονιές από τους Pistons γιατί δεν αντέχανε το ξύλο γκρινιάζανε συνέχεια και αντιδρούσαν. Έχει το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πίπεν του πως αντιδρά τις πρώτες χρονιές και πως τη χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος μένει ήρεμος μετά από ένα σκληρό φάουλ συγκεντρωμένος στο στόχο του.

Κατανόησε ότι κερδίζεις τον αντίπαλο αν δεν πέσεις στην παγίδα του να σε κατεβάσει και μείνεις συγκεντρωμένος. Τι είναι αυτή η περίφημη συγκέντρωση; Αγνοούσαμε την σημασία της λέξης για μεγάλο διάστημα. Πηδάγαμε, βαράγαμε, τρέχαμε αυτό πιστεύαμε ότι είναι αρκετό.

Μετά δουλεύεις με τον Ομπράντοβιτς. Δεν είσαι συγκεντρωμένος λέει πάρε 50 κάμψεις. Δεν είσαι συγκεντρωμένος μπες στη γραμμή και ξεκίνα τα σπριντ μέχρι να σφυρίξω. Δεν είσαι συγκεντρωμένος κατέβα στον διάδρομο και τρέχα.

Τι στο καλό είναι αυτή η συγκέντρωση αναρωτιόμασταν συνεχώς. Μια ημέρα σε ένα γήπεδο γινόταν κόλαση στις κερκίδες. Τα αντικείμενα πέφτανε βροχή. Καλεί Τάιμ άουτ αλλά ήταν αδύνατο να δώσει οδηγίες στον πάγκο. Μας πάει κάτω από το καλάθι να μην φτάνουν τα αντικείμενα αλλά και πάλι έφταναν.

Αυθόρμητα σκύβαμε το κεφάλι και κοιτάγαμε από που θα μας έρθουν. Και λέει τότε. Όποιος δεν κοιτάει το πινακάκι που γράφω και κοιτάει τι συμβαίνει γύρω του για να προστατέψει τον εαυτό του θα βγει εκτός ομάδας. Οι αντίπαλοι κοιτάγανε να διαμαρτυρηθούν και έτσι χάσανε τη συγκέντρωση τους.

Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς….

Συγκέντρωση στον στόχο και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ο Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών. Είδα και την δεύτερη σειρά #thelastdance και προσωπικά έμεινα σε ένα κομμάτι. Οι bulls χάνανε τις πρώτες χρονιές απο τους Pistons γιατί δεν αντέχανε το ξύλο γκρινιάζανε συνέχεια και αντιδρούσαν. Έχει το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πίπεν του πως αντιδρά τις πρώτες χρονιές και πως τη χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος μένει ήρεμος μετά απο ένα σκληρό φάουλ συγκεντρωμένος στο στόχο του. Κατανόησε ότι κερδίζεις τον αντίπαλο αν δεν πέσεις στην παγίδα του να σε κατεβάσει και μείνεις συγκεντρωμένος. Τι είναι αυτή η περίφημη συγκέντρωση; Αγνοούσαμε την σημασία της λέξης για μεγάλο διάσημα. Πηδάγαμε,βαράγαμε,τρέχαμε αυτό πιστεύαμε ότι είναι αρκετό. Μετά δουλεύεις με τον Ομπράντοβιτς. Δεν είσαι συγκεντρωμένος λέει πάρε 50 κάμψεις. Δεν είσαι συγκεντρωμένος μπες στη γραμμή και ξεκίνα τα σπρίντ μέχρι να σφυρίξω. Δεν είσαι συγκεντρωμένος κατέβα στον διάδρομο και τρέχα. Τι στο καλό είναι αυτή η συγκέντρωση αναρωτιόμασταν συνεχώς. Μια ημέρα σε ένα γήπεδο γινόταν κόλαση στις κερκίδες. Τα αντικείμενα πέφτανε βροχή. Καλεί Τάιμ σουτ αλλά ήταν αδύνατο να δώσει οδηγίες στον πάγκο. Μας πάει κάτω απο το καλάθι να μην φτάνουν τα αντικείμενα αλλά και πάλι φτάνανε. Αυθόρμητα σκύβαμε το κεφάλι και κοιτάγαμε απο που θα μας έρθουν. Και λέει τότε. Όποιος δεν κοιτάει το πινακάκι που γράφω και κοιτάει τι συμβαίνει γύρω του για να προστατέψει τον εαυτό του θα βγει εκτός ομάδας. Οι αντίπαλοι κοιταγάνε να διαμαρτυρηθούν και έτσι χάσανε τη συγκέντρωση τους. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς…. Συγκέντρωση στον στόχο και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Papanikolaou (@papanikolaou_dim) στις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…