Κεντρική Διεθνή “Η συνεργασία με τον Ντόνσιτς η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ιτούδη”

“Η συνεργασία με τον Ντόνσιτς η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ιτούδη”

itoudis

Στα κίνητρα του Δημήτρη Ιτούδη ώστε να πει το ναι στην εθνική Σλοβενίας και να κάτσει στον πάγκο της αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Ο Ματέι Έρζαβεκ ανέφερε ότι η υπεράσπιση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης σίγουρα αποτελεί κίντητρο, ωστόσο τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση σίγουρα είναι η συνεργασία με τον Λούκα Ντόνσιτς. 

Αναλυτικά:

«Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Αν δεν ενδιαφερόταν για το πρότζεκτ μας, θα το έλεγε. Πιστεύω πως έχουμε τον τρόπο να τον πείσουμε. Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στην Ευρώπη. Επομένως, τα χρήματα δεν είναι το κίνητρό του στη συγκεκριμένη φάση.

Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή η υπεράσπιση του τίτλου. Πρόκληση είναι και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιθανότατα, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση από όλες είναι η συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα γύρω του και παράλληλα να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και χωρίς εκείνον.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, γιατί γνωρίζουμε μόνο το καλεντάρι της FIBA. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στις διοργανώσεις των ομάδων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…