Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Οι διαιτητές χωρίζονται σε «δικά μας» παιδιά κι απόπαιδα

Οι διαιτητές χωρίζονται σε «δικά μας» παιδιά κι απόπαιδα

Πριν από δεκαετίες ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών της νομικής σχολής, που είχε ένα θέμα με την προφορά του γράμματος «ρ», έλεγε στους τότε φοιτητές: «Καλός δικηγόρος είναι αυτός που ξέρει να παίρνει χρήματα από τον πελάτη του. Τώρα, αν έχει και νομικές γνώσεις, δεν βλάπτει». Το παραφράζουμε: «Αν ένας διαιτητής ξέρει να σφυρίζει κιόλας, κακό δεν είναι». Το σημαντικό είναι να μπορεί να παίρνει τα χρωστούμενα κι αυτό λίγοι διαιτητές το έχουν καταφέρει.

Βλέπετε, η ΕΟΚ έσπευσε να βάλει τα χρήματα (γράψαμε σχετικά) με δόσεις κι ενώ επί πέντε συναπτά έτη αδιαφορούσε για τους διαιτητές και τα οφειλόμενα προς αυτούς. Το ότι τώρα έδειξε υποδειγματική συνέπεια και πως παράλληλα έχει ανακοινωθεί τακτικός (και συχνός) έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, είναι δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα.

Υπάρχουν, όμως, τρεις κατηγορίες διαιτητών, δύο εκ των οποίων έχουν πάρει όλα τα χρήματα που τους οφείλονταν, δίχως «ψαλίδι», δίχως δόσεις. Άμεσα, όλο το ποσό, και χωρίς κουβέντα από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

– Η πρώτη κατηγορία είναι οι λίγοι, οι οποίοι κινήθηκαν δικαστικά. Προεξέχοντος του Ανέστη Πανταζή, δυο γκρουπ διαιτητών έφτασαν μέχρι το πλατύσκαλο των δικαστηρίων, όμως για να μην φτάσει η υπόθεση στην ακροαματική διαδικασία και δημιουργηθεί δεδικασμένο, η ΕΟΚ έδωσε όλα τα χρήματα και μάλιστα σε δύο δόσεις, με απόσταση ενός μηνός τη μία από την άλλη. Οι επαναστάτες κέρδισαν. Δίχως καθυστερήσεις, δίχως «κούρεμα».

– Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε κάποια… «καλά παιδιά». Τα παιδιά, που ποτέ δεν είπαν όχι. Τα «δικά μας» παιδιά. Εκείνα που ξέρουν ποιους να ψηφίζουν, ποιους να… κράζουν. Κι αυτά τα παιδιά αξιολογήθηκαν, κλήθηκαν και πληρώθηκαν νωρίτερα απ’ όλα τα άλλα… απόπαιδα. Δίχως καθυστερήσεις, δίχως «κούρεμα».

– Η τρίτη κατηγορία αφορά σ’ εκείνους που επειδή είναι γονατιστοί, φαντάζουν οι παράγοντες της Ομοσπονδίας γίγαντες στα μάτια τους. Αυτοί θα πάρουν τα χρήματα με καθυστέρηση, ψαλιδισμένα (αν και κανονικά έπρεπε να είναι έντοκα). Και θα πουν κι «ευχαριστώ», θα βλέπουν τους παράγοντες που εκείνοι ανέχονται στην ηγεσία της διαιτητικής ομοσπονδίας να βαυκαλίζονται ότι κάτι πέτυχαν. Θα καταπιούν την ντροπή τους, θα πάνε στο ταμείο και θα πάρουν ψίχουλα, γιατί έχουν μάθει να είναι υποτακτικοί.

Αλήθεια, γιατί η ΟΔΚΕ δεν εξηγεί στα μέλη της ποιοι και με ποια διαδικασία έχουν πάρει τα χρήματά τους; Γιατί δεν αναρτά τις λίστες με τα οφειλόμενα και τις πληρωμές; Είναι Ομοσπονδία που παλεύει για τα δικαιώματα των διαιτητών, ή που θέλει να έχει χαρούμενη την ηγεσία της ΕΟΚ;

Όταν από τα 2.500.000 ευρώ χρέη (που μπορεί να είναι και παραπάνω), η Ομοσπονδία πληρώνει 600.000 ευρώ κι αυτά σε βάθος τετραετίας και κάποιοι αυτό το εμφανίζουν ως επιτυχία των διαιτητών, τότε έχουμε χάσει το μέτρημα. Εμείς πάλι, θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ΕΟΚ δείχνει γι’ άλλη μια φορά επιλεκτική ευαισθησία, χωρίζοντας τους «γκρίζους» σε παιδιά κι απόπαιδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Άρης: Περιμένει τρεις αφίξεις για αύριο

Τρεις παίκτες περιμένει αύριο στην Θεσσαλονίκη ο Άρης και συγκεκριμένα τους Τζος Χάγκινς, …