Κεντρική Basket League Άρης Ντραγκίτσεβιτς: “Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη”

Ντραγκίτσεβιτς: “Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη”

dragisevic aris

To προηγούμενο διάστημα το ebasket.gr αναφέρθηκε στην επιθυμία του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς να παραμείνει στον Άρη. Ο έμπειρος παίκτης υπογράμμισε πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στους “κίτρινους”, εφόσον παραμείνει ο Σάββας Καμπερίδης (θέμα που μοιάζει… τυπικό), αλλά βέβαια θα πρέπει να βρεθεί και η χρυσή τομή όσον αφορά το οικονομικό. Συγκεκριμένα ο Ντραγκίτσεβιτς είπε στην διαδικτυακή στην εκπομπή #Μένουμε_Μπάσκετ του BasketPlus:

Για το τρέχον διάστημα της καραντίνας:

«Βρίσκομαι στο Βελιγράδι με τη σύζυγο και τα παιδιά μου. Τελειώσαμε την περίοδο της καραντίνας 28 ημερών, αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή οπότε μένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν επέστρεψα στο Βελιγράδι, η Ελλάδα ήταν κόκκινη περιοχή και έμεινα 14+14 μέρες μέσα.

Για τη σεζόν του Άρη:

«Υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα στη χρονιά. Η ομάδα χτίστηκε την τελευταία στιγμή και δεν είναι εύκολο να ξεκινάς τη σεζόν χωρίς προετοιμασία. Ήταν δύσκολο για τον κόουτς Μαρκόπουλο, δε βρήκαμε χημεία. Εγώ προσωπικά ήμουν έξι κιλά υπέρβαρος όταν ήρθα και για να έρθω σε κανονική κατάσταση ήθελα δύο μήνες. Έπαιξε ρόλο και το οικονομικό. Κάναμε αργά κάποιες αλλαγές.

Έχω την καλύτερη άποψη για τον κόουτς Μαρκόπουλο. Όταν ήρθα στην ομάδα, άκουσα πολλά καλά πράγματα γι’ αυτόν. Δε λέω ότι έφταιγε αυτός. Όταν ήρθε ο Σάββας Καμπερίδης, φάνηκε ότι η ομάδα ήθελε αυτήν την ώθηση. Αρχίσαμε να παίζουμε όλο και καλύτερα και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας χάσαμε μόνο από τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Πιστεύω ότι αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, θα μέναμε 100% στην Basket League, είχαμε και πιο βατό πρόγραμμα.

Στο ξεκίνημα της σεζόν τα σκ…σαμε! Χάσαμε στην έδρα μας από τον Ιωνικό, τον Κολοσσό και τον Πανιώνιολ. Με την ομάδα που είχαμε στα έξι πιο πρόσφατα ματς, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε αυτούς τους αγώνες στην έδρα μας».

Για τον Σάββα Καμπερίδη:

«Έφερε νέα ενέργεια στην ομάδα. Σε όλο τον πρώτο γύρο κάναμε δύο νίκες και στα οκτώ παιχνίδια του δεύτερου γύρου, είχαμε ήδη άλλες τέσσερις. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί του γιατί είναι σοβαρός και έχει μεγάλη καριέρα μπροστά του. Μιλάμε κάθε 3-4 μέρες. Είναι πολύ ανοιχτόμυαλος και καταδεκτικός. Αν όλα πάνε καλά και η διοίκηση κάνει αυτά που πρέπει, την επόμενη σεζόν ο Άρης θα είναι διαφορετική ομάδα και γιατί όχι να μη διεκδικήσει μία θέση ανάμεσα στις 4-5 πρώτες».

Για τους τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν και την κατάρρευση της ομάδας:

«Κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ, όλοι ήταν ευτυχισμένοι και στο δεύτερο ματς με τον Ηρακλή ήμασταν πάνω σε όλο το παιχνίδι αλλά στο τέλος χάσαμε με ένα πόντο και αυτό ήταν κρίσιμο σημείο. Η αυτοπεποίθησή μας έπεσε πολύ γιατί παίζαμε μπροστά στον κόσμο μας ένα τοπικό ντέρμπι. Από εκείνη τη στιγμή χάσαμε και τον Λευτέρη και κάναμε έξι σερί ήττες.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι φανταστικός παίκτης, μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο και ο τραυματισμός του ήταν πολύ άσχημος για μας. Χάσαμε τον βασικό γκαρντ μας και πέσαμε. Ο κόουτς προσπαθούσε πολύ, αλλά δεν το νιώθαμε. Στον αγώνα με τον Κολοσσό που πήγε σε δύο παρατάσεις, δεχτήκαμε δύο τρίποντα από το κέντρο. Όλα αυτά έριξαν την αυτοπεποίθησή μας. Χρειάζεται και τύχη. Με τον Πανιώνιο είχα 2/6 βολές και αν σούταρα άλλες πέντε, θα τις έχανα κι αυτές!

Ήμουν σαν ζωντανός – νεκρός, η πίεση με κατέβαλε. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Βλέπαμε την απογοήτευση των φιλάθλων μας, που γέμιζαν το γήπεδο και τους αξίζει μεγάλος σεβασμός. Γι’ αυτούς ο Άρης αξίζει να είναι σε καλύτερο επίπεδο. Η Θεσσαλονίκη είναι εκπληκτική πόλη, το γήπεδο εντυπωσιακό, οι φίλαθλοι εξαιρετικοί, έχουμε όλα τα φόντα για να πάμε καλύτερα.

Σίγουρα επηρέασαν τα οικονομικά προβλήματα. Όμως η νέα διοίκηση έκανε εκπληκτική δουλειά. Είτε μείνω, είτε όχι, ο Άρης θα είναι πολύ καλύτερος του χρόνου».

Για το θέμα της παραμονής του:

«Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου, με οψιόν και από τις δύο πλευρές. Έχω άλλες δύο προτάσεις αλλά θέλω να μείνω στον Άρη, αν η ομάδα είναι πιο ανταγωνιστική. Ευχαριστήθηκα την παρουσία μου εδώ από όλες τις πλευρές., Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το γεγονός ότι εδώ τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Την προηγούμενη του αγώνα προπονείσαι, ταξιδεύεις και έχεις ελεύθερη τη μέρα. Δεν το συνάντησα αλλού αυτό. Εμένα μου έδωσε ώθηση αυτό. Θέλω να μείνω στην Ελλάδα και αν ο Άρης δείξει ότι θέλει να παρουσιαστεί καλύτερος, είναι σαφώς η πρώτη επιλογή μου 100%

Αν εξαιρέσουμε τα αποτελέσματα της ομάδας, όλα τα άλλα ήταν υπέροχα. Στην ομάδα υπήρχε ο τεχνικός διευθυντής, Βίκτορ Σανικίτζε, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες παλιότερα. Υπήρχε και ο ασίσταντ του, ο Ζόραν και μιλούσα τη γλώσσα μου. Μερικές φορές τα μικρά πράγματα φτάχνουν μεγάλες καταστάσεις. Αν όλα γίνουν όπως πρέπει από τη νέα διοίκηση, θα μείνω στην ομάδα. Ήδη είπα στο μάνατζέρ μου να μη μιλήσει καμία ελληνική ομάδα μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τον Άρη. Αν ο Σάββας παραμείνει, θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη. Εφόσον η ομάδα κάνει το βήμα παραπάνω, δε χρειάζεται να με ρωτήσουν καν! Θα είμαι εδώ».

Για την παρουσία του Κεν Μπράουν και του Μίλαν Μιλόσεβιτς:

«Στα πρώτα ματς δυσκολεύτηκε. Με τον νέο κόουτς βελτιώθηκε και είναι παίκτης που του ταιριάζει πολύ η ελληνική λίγκα. Είναι καθαρός σκόρερ και παίκτης που δίνει ώθηση σε μια ομάδα. Το ίδιο μπορώ να πω και για τον Μίνια. Παίζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έδειξε με το πάθος του ότι αξίζει να παραμείνει, έδινε το 100% σε κάθε αγώνα.

Σε κάποια παιδιά έπαιξε ρόλο και η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ που έχω δει στη ζωή μου. Παίξαμε μαζί στην Πολωνία και στην Τουρκία. Κι αυτός όμως έχανε τα σουτ γιατί δεν είχε αυτοπεποίθηση. Ο Σάββας προσπάθησε να τον βάλει περισσότερο στο παιχνίδι, όμως όταν έχεις κακή διάθεση και δεν είσαι ευτυχισμένος, όλα είναι δύσκολα. Στην προπόνηση έβαζε 30/30 τρίποντα. Στους αγώνες, δεν το ένιωθε. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός χαρακτήρας. Παίζει και τι οικονομικό το ρόλο του».

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον ελληνικό κορμό:

Η μεγάλη επιθυμία μου είναι να παραμείνει ο Λευτέρης. Ξέρω ότι στην ηλικία που είναι τον ενδιαφέρει να παίζει και στην Ευρώπη. Όμως είναι παιδί της Θεσσαλονίκης και αγαπάει πολύ τον Άρη. Πιστεύω ότι ο Άρης χρειάζεται τον Λευτέρη και κάποιες προσθήκες Ελλήνων παικτών με προοπτική. Η ομάδα δε χρειάζεται 5-6 ξένους. Θέλει 3-4 ποιοτικούς. Οι υπόλοιποι πρέπει να είναι παίκτες με ταλέντο και προοπτική ώστε ο Σάββας Καμπερίδης να τους βάλει στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Άρης χρειάζεται δυνατό ελληνικό κορμό. Οι μεγάλες ομάδες τον έχουν. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς Έλληνες, η ΑΕΚ και ο Προμηθέας το ίδιο. Είναι βασικός κανόνας αυτός για να επιτύχεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλα μπάτζετ και δεν έχεις περιθώρια για πολλά λάθη. Με τον Σάββα στην ομάδα, πιστεύω ότι ο Άρης θα πετύχει, εφόσον η διοίκηση βρει ένα νορμάλ μπάτζετ. Δε χρειάζονται 5 ή 10 εκατομμύρια. Ο κόουτς θα κάνει σωστές επιλογές και η ομάδα θα είναι καλύτερη.

Οι Έλληνες παίκτες μας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι υπόλοιποι είναι νέοι και δεν έχουν εμπειρίες. Ο Γιάννης (σ.σ. Σιδηροηλίας) πιστεύω ότι θα γίνει πολύ καλός παίκτης. Πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες και να τους βάζεις σε κρίσιμα σημεία ενός αγώνα. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν ντέρμπι, κλείσαμε τον Λάνγκφορντ και μας εκτέλεσε ο Χρυσικόπουλος. Αμάς μας έλειπε και η αυτοπεποίθηση. Πολλές φορές έλεγα στον Φλιώνη «σούταρε κι ας το χάσεις. Πιστεύω πολύ σε σένα». Είναι πολύ καλό παιδί και το πρώτο πράγμα στο μυαλό του είναι η πάσα. «Ας κάνεις 0/10. Αύριο στην προπόνηση θα κάνεις 200 σουτ και θα είσαι καλύτερος».

Για πρώτη φορά στην καριέρα μου, όλοι οι εγχώριοι παίκτες ήταν πολύ καλά παιδιά. Πάντα σε μια ομάδα θα βρεις κάποιον μ…κα! Όμως φέτος εμείς είχαμε εξαιρετικά παιδιά».

Για την Basket League:

«Η ομορφιά του μπάσκετ δεν κρύβεται πάντα στο υψηλότερο επίπεδο. Η Basket League δεν είναι… Ευρωλίγκα αλλά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, επειδή όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους! Οι εκπλήξεις είναι πολλές, όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές Υπάρχουν έδρες με πολύ καυτή ατμόσφαιρα, θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτές του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, η δική μας είναι πάντα έτσι. Προσωπικά στην ελληνική λίγκα το ευχαριστήθηκα περισσότερο απ’ όλες!

Η VTB είναι πολύ δύσκολη με τα ταξίδια. Κάναμε καλή χρονιά με τη Νίζνι, είχα προτάσεις από μερικές πολύ καλές ομάδες για να συνεχίσω εκεί, όμως ο γιος μου άρχιζε το σχολείο και δεν μπορούσα να παραμείνω. Σ΄ αυτό το στάδιο της καριέρας μου ήθελα να πάω κάπου όπου τα πράγματα είναι πιο απλά. Στην Ελλάδα έχεις χρόνο για να χαρείς και την οικογένειά σου. Η αγαπημένη περιοχή μου ήταν η Περαία. Όταν ανοίξουν τα σύνορα, θα έρθω στην Ελλάδα και θα κάνουμε και διακοπές με την οικογένειά μου εδώ. Αν δεν το είχα ευχαριστηθεί, δε θα επέστρεφα».

Για το αν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ θα παρέμεναν στην κατηγορία:

«Η γνώμη μου, καθαρά προσωπική για να μην πει κανείς ότι αυτά τα λέω επειδή είμαι στον Άρη, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα παρέμενε στην Α1. Έδιωξε τον Ουίγκινς ο οποίος κατά τη γνώμη μου ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και έφεραν κάποιο νέο (σ.σ. Ρετ) που δεν ήταν τόσο καλός. Η ομάδα τους ήταν καλύτερη πριν. Στα χαρτιά ο Άρης είχε καλύτερο ρόστερ. Ο Γκετσεβίτσιους είναι δις πρωταθλητής Ευρώπης, εγώ είχα 15 πόντους μέσο όρο στην Ευρωλίγκα και είμαι στο ΤΟΠ 5 των σκόρερ του EuroCup. Ο Μπράουν είναι φοβερός σκόρερ και ο Μποχωρίδης βασικός στην Εθνική Ελλάδας».

Για τον Ηρακλή:

«Για μένα η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο Ηρακλής. Έπαιξε πολύ καλύτερα μετά την αποχώρηση του Γκάρετ, γιατί ο Καββαδάς είναι πολύ καλός παίκτης. Σίγουρα ο δυνατότερος στη λίγκα και δύσκολο να τον περιορίσεις. Αν βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση, θα είναι στο ΤΟΠ 5 των ψηλών της Α1. Ήξερα τον Τέπιτς και τον Σούλερ όπως και τον Ντέιβις από τότε που ήταν στη Νίμπουργκ. Το γήπεδό τους είναι μικρό και είχε τρομερή ατμόσφαιρα.

Επίσης μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν το Ρέθυμνο. Όταν ήρθα, μου είπαν ότι θα είναι η χειρότερη ομάδα. Με τον Φράνκαμπ και την προσθήκη του Τζος Κάρτερ, πήγαν εξαιρετικά».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλό του:

«Από τους Έλληνες χωρίς αμφιβολία ο Καββαδάς. Από τους ξένους ο Σμάρντο Σάμουελς του Πανιωνίου, ο οποίος είχε μεγάλη ελευθερία να κάνει αυτό που ήθελε. Ήταν εύκολο γι’ αυτόν, ξέροντας ότι θα πάρει 20 σουτ σε κάθε ματς. Επίσης ο Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα που μετά πήγε στον Ολυμπιακό».

Για τον MVP της σεζόν:

«Από πλευράς συνεισφοράς στην ομάδα, ο Νικ Καλάθης. Όταν λες Παναθηναϊκός, εννοείς Καλάθης. Δεν είναι τόσο καλός σουτέρ, αλλά είναι μάγος με την μπάλα. Ο Παπαπέτρου έχει τρομερό μέλλον μπροστά του και με τον Καλάθη μοιάζουν όλα πιο εύκολα. Αυτοί οι δύο πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι παίκτες του πρωταθλήματος».

Για το «Last Dance»:

«Εκείνοι οι Μπουλς ήταν μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του μπάσκετ. Αυτό το ντοκιμαντέρ δείχνει την άλλη πλευρά, πώς ζούσαν, πώς πολεμούσαν και τα προβλήματα με τους δυσαρεστημένους παίκτες. Τελείωσαν με δύο «θρι πιτ» και για μένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ. Οι παίκτες είχαν έναν εκπληκτικό ηγέτη (σ.σ. Μάικλ Τζόρνταν) και οι υπόλοιποι ταίριαξαν απόλυτα. Όταν ο Πίπεν πήγε στην ομάδα, εξερράγησαν και ήταν ασταμάτητοι. Αν ο Τζόρνταν δεν σταματούσε για λίγα χρόνια, δεν ξέρω πόσα πρωταθλήματα θα έπαιρναν. Μπορεί όλοι να κάνουν συγκρίσεις, αλλά για μένα όρταν λες μπάσκετ, λες Τζόρνταν. Ο τζένεραλ μάνατζερ είχε σημαντική συμβολή στο χτίσιμο της ομάδας, όμως αν οι παίκτες δεν έπαιζαν σαν «ένα» και δεν ήταν τόσο πεινασμένοι, αφού ο MJ δε δέχεται την ήττα, δε θα κατάφερναν όσα κατάφεραν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…