Κεντρική Διεθνή Κομνηνός: “Δεν είναι ιδανικό το Final 8, αλλά ήταν η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή”

Κομνηνός: “Δεν είναι ιδανικό το Final 8, αλλά ήταν η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή”

Κομνηνός

To Basketball Champions League θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με Final 8, όπως αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή. Ο CEO της διοργάνωσης, Πάτρικ Κομνηνός, φιλοξενήθηκε σε podcast και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν είναι ιδανικό το Final 8, αλλά ήταν η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή.

Αναλυτικά:

«Από την πλευρά μας, είχαμε ετοιμάσει μερικά σενάρια για να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, για να μην μειωθεί ο ανταγωνισμός. Την ίδια ώρα, έπρεπε να έχουμε στο νου μας πως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες αλλά και η σκέψη μας για αναμετρήσεις με κόσμο. Το Final 4 είναι ένα μοναδικό event για εμάς, εντός και εκτός παρκέ. Ήταν δύσκολο όμως να το δούμε άμεσα σε αυτή την μορφή, δεν μπορούσαμε να δεσμευτούμε για κάτι τέτοιο.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως δεν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα ή μία κυβέρνηση, αλλά για ομάδες από οκτώ χώρες. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να λάβουμε μία απόφαση και να μην αφήσουμε κανέναν να περιμένει ή να μην είμαστε συνεχώς σε καθεστώς αναβολής. Είχαμε την πολυτέλεια να αλλάξουμε τις ημερομηνίες για να το κάνουμε σωστά και να βοηθήσουμε τις ομάδες. Δεν είναι το ιδανικό, αλλά σίγουρα ήταν η καλύτερη επιλογή από αυτές που είχαμε στο τραπέζι».

Για την έδρα του Final 8: «Πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή έδρα σε όλες τις απόψεις. Σε συνθήκες, σε προώθηση, στο marketing. Είναι σημαντικό για εμάς να βρούμε μία έδρα ανάμεσα στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Final 8. Μιλάμε για τον Σεπτέμβριο, όχι για τον Μάιο, κάποια γήπεδα ίσως δεν είναι διαθέσιμα τότε. Θα βάλουμε κάτω όλες τις επιλογές.

Δεν θέλω να μιλώ για φήμες, αλλά κάποια στιγμή θα συζητήσουμε με όλες τις αρχές για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Δεν γίνεται αλλιώς, ειδικά αν θέλουμε να διοργανώσουμε το event με βάση το πλάνο μας. Το BCL θα εναρμονιστεί στις συνθήκες και στην πραγματικότητα σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Θέλουμε να έχουμε θεατές, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τότε. Κάθε μέρα είναι διαφορετική και κάθε μέρα αναδεικνύει ένα διαφορετικό περιβάλλον».

Για την πορεία των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Final 8 και για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ βίωσε μία γρήγορη μεταμόρφωση, άλλαξε παίκτες. Πούλησε τον Σαντ – Ρος στην ΤΣΣΚΑ, έναν υποψήφιο MVP της σεζόν, όμως αυτό δεν την επηρέασε αγωνιστικά. Έχει μεγάλη εμπειρία ως ομάδα, είναι ένας σύλλογος που ανταποκρίνεται στον ανταγωνισμό, εντός και εκτός συνόρων.

Η Νίμπουργκ ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Είναι ένα κλαμπ που παίζει συνεχώς στην διοργάνωση και φέτος είχε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα, με γηγενείς που αποτελούν τον πυρήνα της Εθνικής Τσεχίας.

Μία από τις όμορφες ιστορίες ήταν και η Μπούργος, μία ομάδα που παίζει για πρώτη φορά σε διοργάνωση της Ευρώπης. Είναι ένας σύλλογος με 9.000 φιλάθλους σταθερά στις εξέδρες, που έχει και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκίνησε από τα προκριματικά. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η πορεία της.

Η Χάποελ έχει επίσης μία πολύ καλή ομάδα και μία δυνατή έδρα. Έχει μόλις μία ήττα εκεί, είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Η Τενερίφη είναι σταθερή δύναμη, κέρδισε το Διηπειρωτικό, παραμένει ψηλά. Το καλοκαίρι άλλαξε όλο το ρόστερ της, αλλά παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…