Κεντρική Διεθνή GM Εφές: “30 με 40% μειωμένο το μπάτζετ του χρόνου”

GM Εφές: “30 με 40% μειωμένο το μπάτζετ του χρόνου”

players anadolu efes istanbul eb19

Στις οικονομικές συνέπειες για τις ομάδες της Ευρωλίγκας και ειδικότερα της Εφές αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο τζένεραλ μάνατζερ της τουρκικής ομάδας, Αλπέρ Γιλμάζ, τονίζοντας ότι η ζημιά εκτιμάται ότι θα ανέρθει περίπου στο  28%. Παράλληλα, προανήγγειλε μείωση του μπάτζετ της επόμενης χρονιάς κοντά στο 40% με την ομάδα να έχει προτεραιότητα στο να κρατήσει τους περισσότερους ξένους της.

Αναλυτικά:

“Περιμένουμε απώλειες οικονομικά και είναι λογικό. Απώλειες της τάξης του 28%. Παράλληλα, θα γίνει μείωση στο μπάτζετ που ίσως φτάσει και το 40%. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους περισσότερους ξένους παίκτες μας, γιατί για εμάς προτεραιότητα είναι η Ευρωλίγκα. Είναι αλήθεια ότι διαπραγματευόμαστε με τους παίκτες που έχουν ήδη στην ομάδα για τα συμβόλαια που λήγουν και θέλουμε να διατηρήσουμε στη σύνθεση της ομάδας. Πιστεύω πως θα συνεχίσουν 7-8 από τους ξένους παίκτες μας. Παρακολουθούμε την οικονομικές συνθήκες και προχωράμε, γιατί θέλουμε να χτίσουμε και πάλι μια δυνατή ομάδα”.

Για το τουρκικό πρωτάθλημα και το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής: “Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά δεν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε θέλουμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές βάσει της κατάταξης, καθώς το 77% του πρωταθλήματος είχε ολοκληρωθεί ήδη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…