Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Βασιλακόπουλος: “Ο Στάνκοβιτς ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας”

Βασιλακόπουλος: “Ο Στάνκοβιτς ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας”

31433c62b019f0334770e3b69925e265 L

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί την απώλεια ενός εμβληματικού παράγοντα και εργάτη του αθλήματος, ενός μεγάλου ηγέτη, του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Ο εκλιπών είχε βοηθήσει ουσιαστικά την εδραίωση του αθλήματος στην Ευρώπη, ενώ είχε διαχρονικά φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και την Ελληνική Ομοσπονδία, της οποίας τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε την εξής δήλωση. «Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς για μένα υπήρξε πολλά περισσότερα από ένας γνωστός με τον οποίο πορευτήκαμε για χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας πραγματικός, ειλικρινής προσωπικός μου φίλος, ένας συνεργάτης με τον οποίο είχαμε σε κοινό τρόπο σκέψης αλλά που και όταν διαφωνούσαμε, κάναμε εποικοδομητικούς διαλόγους με γνώμονα την πρόοδο του μπάσκετ.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας, είχε σπίτι στην χώρα μας, αλλά είχε βοηθήσει και ουσιαστικά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε χρόνια δύσκολα για το μπάσκετ, να το εξαπλώσουμε και να το κάνουμε πρώτο άθλημα στην χώρα. Η θλίψη είναι μεγάλη, η απώλεια το ίδιο, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…