Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Θέλαμε να κάνουμε μια νίκη-δήλωση και τα καταφέραμε”

“Θέλαμε να κάνουμε μια νίκη-δήλωση και τα καταφέραμε”

dimitris itoudis

Νίκη-δήλωση χαρακτήρισε την ευρεία νίκη της ΤΣΣΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου της αναμέτρησης. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός ευχαρίστησε τους φίλους του τριφυλλιού για το χειροκρότημα προς το πρόσωπο του.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, ήμασταν εξαιρετικοί. Ξέραμε πόσο σημαντικό είναι το ματς. Θέλαμε τη νίκη για πολλούς λόγους. Και για τη βαθμολογία και για να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Παίξαμε κόντρα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα σε μια καυτή έδρα. Είχαμε καλή παρουσιά, είμαστε κυρίαρχοι στα ριμπάουντ. Κυρίαρχοι στις μάχες πάνω στο παρκέ. Κρατήσαμε την επίθεση του Παναθηναϊκού χαμηλά.

Μπορούσαμε να πάμε με μεγαλύτερα διαφορά στο ημίχρονο. Κάναμε μόνο ένα λάθος στο 2ο ημίχρονο. Τελευταίο αλλά σημαντικό, χαίρομαι για το χειροκρότημα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ευχαριστώ τους φιλάθλους».

Για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό: «Γνωρίζω όλες τις ομάδες καλά. Θεωρώ πως το πρώτο ματς, τόνωσε λίγο τον εγωισμό των παικτών. Το πήρε ο Παναθηναϊκός δίκαια. Ο Μήτογλου έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια μας. Η ερώτηση αυτή απευθύνεται στους ανθρώπους των πράσινων. Νικήσαμε σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο κόντρα σε μια ομάδα που ήταν αποφασισμένη να κερδίσει το ματς»

Για τη μάχη για την 4άδα: «Θέλαμε να κάνουμε δήλωση ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κερδίσουμε κι εμείς δύσκολα ματς. Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες εντός και εκτός έδρας. Σήμερα παίξαμε πολύ καλά. Πέρυσι ήταν μια χρυσή χρονιά για μας. Δεν γίνεται μια ομάδα σε μια νύχτα. Η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια. Λειτουργούμε πολύ καλά στην πίεση ακόμα και παιδιά άπειρα στη Euroleague όπως ο Χίλιαρντ  που κάνει πολύ καλά ματς. Η ήττα από τον Ολυμπιακό μας έκανε πιο δυνατούς. Στη ζωή μας θα υπάρχουν πολλά πεσίματα. Το θέμα είναι πως τα χειρίζεσαι αυτά»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…