Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μπορεί να είμαι και τρελός που επέστρεψα”

“Μπορεί να είμαι και τρελός που επέστρεψα”

Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για την οχτάδα. Ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Γιώργος Μπαρτζώκας, μοίρασε συγχαρητήρια μετά το ματς, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά.

Αναλυτικά:

¨«Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι με πολλή πίεση, πολλά λάθη. Εμείς είχαμε μεγάλη νευρικότητα. Αυτό φαίνεται και από τα 17 μας λάθη. Κάποια από αυτά ήταν ανόητα, χωρίς καμία πίεση. Όμως έχουμε πολλά νέα πρόσωπα σε αυτό το επίπεδο και κάπου είναι φυσιολογικό. Έχουμε και τρεις νέους παίκτες στην ομάδα μας, ενώ παίζουμε χωρίς τον Μιλουτίνοφ, που είναι μεγάλος στόχος για μας, αλλά και χωρίς τον Σπανούλη. Ανεξάρτητα με το πώς παίξαμε, καταφέραμε να κερδίσουμε και δίνω τα εύσημα στους παίκτες μας. Συγχαρητήρια σε όλους, παίκτες, σταφ, φιλάθλους, τελείωσε όμως εδώ. Συνεχίζουμε», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που επέστρεψε στον Ολυμπιακό είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Είμαστε ομάδα. Δεν έχει σημασία πώς νιώθω εγώ, αλλά η ομάδα. Σημασία έχει να προοδεύουμε και αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει βελτίωση».

Σχετικά με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη περίοδο που έκανε πολλούς να τον αποκαλέσουν… τρελό είπε: «Μπορεί και να’ μια τρελός (γέλια). Ο Ολυμπιακός δεν ήταν σκορποχώρι. Ήταν σε μια δυναμική περίοδο με πολλές αλλαγές. Δεν υπήρχε έλλειψη προσπάθειας. Ήταν μια ομάδα σε κρίση, αλλά σκορποχώρι δεν ήταν ποτέ. Αγωνιστικά είχε θέματα η ομάδα, που ήταν προφανή. Έπρεπε να παίζουμε καλύτερη άμυνα γιατί δεν πας πουθενά αν δεν παίζεις καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είχαμε στόχο αυτό και να γίνουμε πι δημιουργικοί στην επίθεση. Έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα, νιώθω πως είμαστε πιο αποτελεσματικοί και μας έχουν βοηθήσει οι μεταγραφές. Ο Έλις σήμερα είχε 10 ριμπάουντ και ανταποκρίνεται. Ο ΜακΚίσικ είναι καλός παίκτης και μας βοήθησε να κερδίσουμε. Θα ήθελα να τους κρίνουμε όλους σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη πίεση και πρέπει να την διαχειριστείς σωστά».

Για το στόχο της ομάδας του ανέφερε: «Ο στόχος είναι να φτάσουμε στους 8 και πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δυστυχώς δεν το κάναμε με τη Μακάμπι, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε αλλού μεγάλες νίκες. Όσο υπάρχουν ελπίδες πρέπει να το προσπαθήσουμε. Καταλαβαίνω πως κάποιοι χάρηκαν περισσότερο για το οπαδικό, αλλά πρέπει να μείνουμε στο μπάσκετ».

Για τα χαμένα τρίποντα του Παναθηναϊκού είπε: «Παίξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια με αλλαγές στην άμυνα. Ο βασικός μας στόχος ήταν να περιορίσουμε τη δημιουργία του Καλάθη, που σε έναν βαθμό το καταφέραμε. Χάσαμε ριμπάουντ από αυτές τις αλλαγές. Δεν θέλαμε να δώσουμε ρυθμό στους σουτέρ του αντιπάλου. Έτσι είναι, κάτι αφήνεις, κάτι κερδίζεις».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…