Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Εκτός ο Μιλουτίνοφ, ματς ειδικών συνθηκών το αυριανό”

“Εκτός ο Μιλουτίνοφ, ματς ειδικών συνθηκών το αυριανό”

Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο τον Παναθηναϊκό για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Παράλληλα, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων χαρακτήρισε ματς ειδικών συνθηκών το αυριανό, ενώ αναφορικά με τα ατού των πρασίνων εστίασε στην ικανότητα του στις γρήγορες επιθέσεις και τις πολλές κατοχές.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ας ελπίσουμε ότι θα κερδίσουμε! Τι σχόλιο να κάνω;», ήταν η ατάκα του προπονητή των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, όταν του ζητήθηκε ένα γενικό σχόλιο για το αυριανό ματς. «Όλοι ξέρουν πόσο ιδιαίτερα είναι αυτά τα παιχνίδια. Δεν παύει, όμως, να είναι ένα ματς Ευρωλίγκας. Οι δύο ομάδες έχουν φυσικά ενδιαφέρον, για τους ειδικούς στόχους που έχει η κάθε μία. Εμείς χάσαμε στο Τελ Αβίβ με έναν τρόπο που μας στενοχώρησε. Όμως, τώρα καλούμαστε να είμαστε καλοί και σοβαροί σε μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών».

Για το αν νιώθει ιδιαίτερα συναισθήματα που θα τεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τους «πράσινους»: «Αποφεύγω να μιλώ για τον εαυτό μου. Δεν έχει καμία σημασία τι συναισθήματα έχω εγώ. Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό από τότε που έφυγα από την ομάδα, σε διαφορετικές συνθήκες. Αυτό που έμαθα να κάνω σιγά σιγά είναι να βλέπω τον Παναθηναϊκό ως έναν αντίπαλο όπως όλους τους άλλους.  Εννοείται πως θα χαρούμε όλοι λίγο περισσότερο αν κερδίσουμε και θα στενοχωρηθούμε λίγο περισσότερο αν χάσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες και αδυναμίες και η δική μου δουλειά ως προπονητής είναι να μεταφέρω στην ομάδα ποια είναι αυτά και πως πρέπει να παίξουμε εναντίον τους. Άρα λοιπόν επικεντρωνόμαστε μόνο στο μπάσκετ».

Για το αν θεωρεί πως η περιφερειακή άμυνα θα είναι το κλειδί του αγώνα: «Η περιφερειακή άμυνα επειδή υπάρχουν συνεργασίες δύο ατόμων και συνήθως περιλαμβάνουν και ψηλό, εξαρτάται και από τους ψηλούς. Οπότε στο μπάσκετ δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις. Όμως, γενικά ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που είναι πρώτη στην Ευρωλίγκα στις γρήγορες επιθέσεις και δεύτερη στις κατοχές σε αυτό το κομμάτι και είναι τελευταία σε ποσοστό στις επιθέσεις από τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα και κάτω. Αυτό δείχνει πως είναι ομάδα που θέλει να παίξει γρήγορα και να σκοράρει πολύ. Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική στην πίσω πλευρά του γηπέδου και προφανώς εμείς πρέπει να παίξουμε το αντίθετο από αυτό που παίζουν εκείνοι».

Για το τι ρόλο θα έχει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στην αναμέτρηση, απάντησε με χιούμορ… «Θα παίξει τον ρόλο του χειροκροτητή από τον πάγκο γιατί δεν είναι σε θέση να παίξει. Δεν είναι έτοιμος. Δυστυχώς θα παίξουμε χωρίς εκείνον».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός γκαρντ, Σακίλ ΜακΚίσικ, τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω αυτό το παιχνίδι. Είναι το πρώτο τέτοιου είδους της καριέρας μου. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα δω τους φιλάθλους μας και την τρελή ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Λίγο πολύ όλοι μιλούν για αυτή την αναμέτρηση από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος που τελικά θα παίξω αυτό το παιχνίδι. Αυτό, όμως, που κυρίως μου είπαν οι συμπαίκτες μου είναι να είμαι ψύχραιμος και να μείνω στο πλάνο μας. Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να σκληρή άμυνα και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Έχουμε πολύ καλό προπονητή και νιώθουμε αυτοπεποίθηση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…