Κεντρική Basket League Άρης “Είχαμε σωστή νοοτροπία στο πρώτο μέρος, αδικαιολόγητοι οι 56 πόντοι παθητικό στο δεύτερο”

“Είχαμε σωστή νοοτροπία στο πρώτο μέρος, αδικαιολόγητοι οι 56 πόντοι παθητικό στο δεύτερο”

savvas kamperidis aris

Στις δύο εικόνες που είχε ο Άρης στην αναμέτρηση με τον Ήφαιστο αναφέρθηκε ο Σάββας Καμπερίδης αφού συνεχάρη τους παίκτες και τους συνεργάτες του για την νίκη. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι είναι αδικαιολόγητο να δέχεται η ομάδα του 56 πόντους σε ένα ημίχρονο, ενώ υποσχέθηκε ότι ο Άρης θα διεκδικήσει κάθε ένα από τα έξι παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά:

«Ξέρουμε πόσο πολύ χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη οπότε πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Η ομάδα πήγε με τη σωστή νοοτροπία σ’ έναν αγώνα με έντονη πίεση, γιατί έπρεπε να παίξουμε σκληρά και να επιβάλουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα. Το καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αφενός οι αλλαγές της άμυνας του Ήφαιστου αλλά και η δική μας χαλάρωση έβαλε τον Ήφαιστο στο παιχνίδι. Είναι αδικαιολόγητο να δεχόμαστε 56 πόντους σ’ ένα ημίχρονο, ειδικά από μια ομάδα που είναι εξαιρετική αμυντικά αλλά δεν ανεβάζει το σκορ στην επίθεση. Είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε. Έχουμε έξι παιχνίδι ακόμη, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καθένα από αυτά».

Για το γεγονός ότι σ’ ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του δεν χρησιμοποίησε τα ομαδικά φάουλ της δίνοντας παράλληλα και βολές στον αντίπαλο με τον Τζέρι Σμιθ: «Καταρχήν ο Τζέρι Σμιθ ήταν ο βασικός στόχος μας γιατί ξέραμε ότι θα προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήμασταν συνεπείς. Έχει να κάνει με το πώς κινούμαστε. Πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνοι και να χρησιμοποιήσουμε τα φάουλ»

Για την απόδοση του Τόρλιν Φιτζπάτρικ:«Ήταν πολύ εύστοχος, βοήθησε την ομάδα αλλά ήταν αποτέλεσμα και του τρόπου με τον οποίον επιλέξαμε να επιτεθούμε απέναντι στη ζώνη του Ήφαιστου καθώς θέλαμε τους σουτέρ στις γωνίες και την μπάλα στα χέρια τους. Το πετύχαμε σε σημαντικό βαθμό, ο Φιτζπάτρικ είναι σε καλή κατάσταση, στη ομάδα εξάλλου δεν περισσεύει κανείς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…