Κεντρική Διεθνή “Χώρα – φάντασμα η Ιταλία”

“Χώρα – φάντασμα η Ιταλία”

vladimir micov armani milano

Με σκληρά λόγια μίλησε για την Ιταλία και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την εξάπλωση του κορωνοϊού ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, τονίζοντας ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την ταχύτατη διάδοση του. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ιταλία χώρα – φάντασμα, ενώ το Μιλάνο νεκρή πόλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό «Televiziju Vijesti»:

«Αυτή την στιγμή, το Μιλάνο είναι μία πόλη-φάντασμα. Κανείς δεν μετακινείται, στα μαγαζιά υπάρχει περιορισμός των ατόμων και οι άνθρωποι κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους. Γι’ αυτό, όλη η Ιταλία είναι μία χώρα-φάντασμα. Ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα και δυστυχώς και ο αριθμός των θανάτων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ιταλία ήταν πως κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τον ιό εξ αρχής. Πήγαιναν παντού, έκαναν κανονικά συγκεντρώσεις και κατά τη διάρκεια του Fashion Week στα τέλη Φλεβάρη όλα τα καφέ ήταν γεμάτα. Δεν υπήρχε καρέκλα σε όλη την πόλη, ούτε στα εστιατόρια. Εκείνη την εβδομάδα είχε μεγάλη έξαρση ο ιός από την Κίνα και μετά όλοι έφυγαν για τις χώρες τους, γι’ αυτό και εξαπλώθηκε τόσο σύντομα παγκοσμίως».

Για τις εικόνες με τον κόσμο στα μπαλκόνια: «Δεν είναι εύκολο να πεις σε κάποιον να μείνει στο σπίτι του για δύο εβδομάδες και να μην βγαίνει καθόλου. Μπορεί να μείνεις μία ημέρα στο σπίτι και να τρελαθείς στους τέσσερις τοίχους. Είναι ωραίο τώρα στην καραντίνα που βγαίνουν στις ταράτσες και τα μπαλκόνια και όλοι μαζί κάνουν ένα μεγάλο πάρτι. Είναι ένα ωραίο φωτάκι στο τέλος ενός σκοτεινού τούνελ».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε κρούσμα στην Αρμάνι Μιλάνο: «Κανείς στην ομάδα δεν νοσεί. Όλες οι προπονήσεις έχουν σταματήσει. Η ιταλική κυβέρνηση διέταξε τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων. Φυσικά και το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα και όλοι έχουμε δει τι γίνεται στη Serie A. Αρχικά, είχαν συμφωνήσει για τις 23 Μαρτίου την έναρξη των προπονήσεων, αλλά από τότε η κατάσταση χειροτέρεψε και επειδή εξαρτάται από αυτό, όλα θα καθυστερήσουν. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα… Όλοι είμαστε σε αναμονή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…