Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-78

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-78

shaquielle mckissic olympiacos piraeus eb19

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι “αιωνίων”, καθώς επικράτησε στο “καυτό” ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 81-78. Οι “ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και με κορυφαίο τον ΜακΚίσικ κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Αμερικανός ήταν μαγικός και έκανε σμπαράλια την άμυνα των “πρασίνων”, ενώ καθοριστική παρουσία είχε και ο Κώστας Παπανικολάου. Μοιραίος για το τριφύλλι ήταν ο Τόμας, ο οποίος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος στις πρώτες του επιθέσεις και προηγήθηκε με 7-2 ύστερα από εντυπωσιακό κάρφωμα του ΜακΚίσικ. Στην αντίπερα όχθη, ο Τόμας ξεκίνησε εξαιρετικά και με 2/2 σουτ ήταν ο μόνος παίκτης των “πρασίνων” που σκόραρε στα πρώτα λεπτά (7-4). Ο ΜακΚίσικ ήταν καυτός στο ξεκίνημα και με τρίποντο έκανε το 10-4.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε γρήγορα αντίδραση και με κορυφαίο τον Νικ Καλάθη έφερε το ματς στα ίσια (12-12). Ο ΜακΚίσικ έδωσε και πάλι τη λύση για τον Ολυμπιακό, καθώς ευστόχησε σε ακόμη ένα σουτ και έφτασε τους 7 πόντους έχοντας τους μισούς πόντους των “ερυθρολεύκων” (14-12).

Ο Γιώργος Πρίντεζης φορτώθηκε γρήγορα φάουλ (2 σε 7 λεπτά) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να τον αποσύρει περνώντας στη θέση του τον Βεζένκοφ. Τα 2 φάουλ έφτασε και ο Μπάικς, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Μπέντιλ εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Αμερικανού και με γκολ φάουλ έφερε στα ίσια το παιχνίδι (18-18). Ο Παναθηναϊκός μάλιστα πήρε και το προβάδισμα για πρώτη φορά ύστερα από buzzer beater του Ράις (18-20).

To σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο και η διαφορά έφτασε τους 6 πόντους (18-24). Ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε στοπ στο σερί των γηπεδούχων με ένα μεγάλο τρίποντο – ανάσα (21-24). Ο Βεζένκοφ συνέχισε το σερί του και με ακόμη ένα τρίποντο έκανε το 26-24.

Η άμυνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετική και οι “πράσινοι” δεν έβρισκαν εύκολα τον τρόπο να σκοράρουν. Οι “ερυθρόλευκοι” στη συνέχεια έκαναν χαζά φάουλ και με ένα μικρό 6-0 ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ (28-33). Οι πράσινοι εκμεταλλευόντουσαν όλα τα λάθη των Πειραιωτών, αλλά δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (35-37).

Ο Ρότσεστι συνέχισε να πυροβολεί και με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο έκανε την ανατροπή (38-37). Το κρεσέντο έξω από τη γραμμή του τριπόντου συνεχίστηκε και με νέο τρίποντο αυτή τη φορά από τον ΜακΚίσικ έγινε το 41-39. Ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής ήταν φανταστικός και με ακόμη ένα καλάθι στο τέλος του ημιχρόνου έφτασε τους 12 πόντους (45-39).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι παίκτες των δύο ομάδων έδιναν μεγάλες μάχες με τον Ολυμπιακό να κρατάει όμως τα ηνία του σκορ (51-47). Ο ΜακΚίσικ έκλεψε την μπάλα από τον Καλάθη και κάρφωσε εντυπωσιακά στο καλάθι των πρασίνων (53-47). Ο Ρικ Πιτίνο διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και δέχθηκε τεχνική ποινή, με τον Κώστα Παπανικολάου να αξιοποιεί την βολή (54-47).

Ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο είχε τον έλεγχο στο ματς και με τρίποντο του Ρότσεστι (έφτασε τους εννιά πόντους) η διαφορά ανέβηκε στους 8 πόντους (63-55). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και κατάφερε με δύο καλάθια των Παπαγιάννη και Μπέντιλ να μειώσει σε 63-59. Ο Μπράντον Πολ ευστόχησε λίγο πριν το φινάλε του δεκαλέπτου σε δύο βολές και διαμόρφωσε το 65-59, που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο κόλλησε επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και με συνεχόμενα καλάθια του Παπαγιάννη έφερε το ματς στα ίσια (65-65). Ο Βεζένκοφ ήταν και πάλι αυτός που έδωσε ανάσα στους “ερυθρολεύκους” και έσπασε το σερί των φιλοξενουμένων (67-65).

Ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικά άστοχος έξω από τη γραμμή του τριπόντου και πέντε λεπτά πριν το φινάλε δεν είχε σημειώσει ούτε ένα! Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει και με ένα απίστευτο τρίποντο του Παπανικολάου στο τέλος του χρόνου έκανε το 70-67.

Ο Παναθηναϊκός τελικά έσπασε το ρόδι με τρίποντο του Καλάθη 3,30′ πριν το τέλος του αγώνα και ισοφάρισε σε 70-70, αλλά ο Παπανικολάου με καλάθι και φάουλ ξανά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (73-70). Ο ΜακΚίσικ συνέχισε την εντυπωσιακή του εμφάνιση και με ακόμη ένα δυναμικό κάρφωμα έκανε το 75-72. Ο Τάιρις Ράις απάντησε άμεσα με βολές και μείωσε σε 75-74 1,22′ πριν το τέλος.

Ο Ρότσεστι πήρε ένα μεγάλο σουτ στην επόμενη επίθεση, δεν αστόχησε και έδωσε ξανά προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του (77-74). Ο Ράις το είχε πάρει προσωπικά και κέρδισε νέο φάουλ 55,7” πριν το τέλος του ματς. Ο Αμερικανός ήταν και πάλι ψύχραιμος και ευστόχησε σε 2/2 βολές (77-76).

Ο ΜακΚίσικ ήταν πραγματικά απίστευτος και ασταμάτητος! Ο Αμερικανός όχι μόνο σκόραρε 39,8” πριν το τέλος πήρε και το πέμπτο φάουλ του Μήτογλου. Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν ευστόχησε στη βολή και έμεινε το 79-76. Ο Τάιρις Ράις δεν κατάφερε να απαντήσει και ο Παπανιλάου κέρδισε φάουλ 19,4” πριν το τέλος από τον Καλάθη.

Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής ευστόχησε σε μία από τις δύο και έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό (80-76). Ο Ράις πήρε και πάλι την προσπάθεια, αστόχησε ξανά, αλλά ο Παπαγιάννης πήρε το ριμπάουντ και δύο βολές 9,9” πριν το φινάλε. Ο Έλληνας σέντερ ευστόχησε και στις 2 και “διέψευσε” τα κακά στατιστικά του στις βολές (80-78).

Ο Παναθηναϊκός έκανε νέο φάουλ στον Παπανικολάου, ο οποίος 8,2” είχε την ευκαιρία να πάει τη διαφορά στους 4. Ο Έλληνας φόργουορντ ευστόχησε σε 1/2 και έκανε το 81-78 8,2” πριν το φινάλε και κράτησε ζωντανό το “τριφύλλι”. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο μοιραίος για τον Παναθηναϊκό, καθώς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 81-78.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-39, 65-59, 81-78

Screenshot 1 Screenshot 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…