Κεντρική Διεθνή «Να είναι ασφαλείς οι συνθήκες στα Προολυμπιακά, ανοιχτό το μέλλον του BCL»

«Να είναι ασφαλείς οι συνθήκες στα Προολυμπιακά, ανοιχτό το μέλλον του BCL»

zagklis

Στον “αέρα” βρίσκεται το Basketball Champions League, αλλά και τα Προολυμπιακά τουρνουά λόγω του κορωνοϊού. Ο Χάμανε Νιανγκ και ο Ανδρέας Ζαγκλής σε κοινή επιστολή τόνισαν ότι για να γίνουν τα Προολυμπιακά τουρνουά θα πρέπει οι συνθήκες να είναι ασφαλείς.

Αναλυτικά:

“Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις, αλλά αυτό θα συμβεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Δεν θα ζητήσουμε στους παίκτες να πάνε εκεί, όπου δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας. Την ίδια στιγμή δεν θέλουν να αφήσουμε στην αβεβαιότητα τους μετόχους μας. Όλοι αξίζετε απαντήσεις. Γι’ αυτό, μόλις έγινε ξεκάθαρο πως η αναβολή ήταν η μόνη επιλογή, επικοινωνήσαμε με όλους σας σύντομα. Δεν σημαίνει, όμως ότι σταματήσαμε να δουλεύουμε για τις διοργανώσεις του μέλλοντος. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με διοργανωτές και θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση, ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των δημοσίων αρχών και της Ιατρικής Επιτροπής της FIBA.

Τις επόμενες εβδομάδες θα πάρουμε μια απόφαση σχετικά με το Basketball Champions League, το Basketball Champions League Americas και την Basketball Africa League, μετά από σύσκεψη με τους εκπροσώπους των πρωταθλημάτων και των ομάδων.

Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΔΟΕ ξεκαθάρισε πως η ακύρωση δεν είναι στα πλάνα της. Χθες, το Συμβούλιο της ΔΟΕ ανακοίνωσε πως θα αρχίσει μια συζήτηση τεσσάρων εβδομάδων με τις διεθνείς ομοσπονδίες και άλλους μετόχους, σχετικά με την πιθανότητα αναβολής. Η FIBA συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

Καταλαβαίνουμε πως, ενώ η διαδικασία πρόκρισης έχει ολοκληρωθεί μόνο για τις γυναίκες, και υπάρχουν ακόμα έξι Προολυμπιακά Τουρνουά (δύο για το 3×3 και τέσσερα για τους άνδρες), υπάρχει ακόμα η ανάγκη να δωθούν γρήγορα απαντήσεις.

Η στάση της FIBA παραμένει ότι οποιαδήποτε σχετική απόφαση, πρέπει να διασφαλίζει και να παρέχει ασφαλείς συνθήκες συμμετοχής στους παίκτες, στους προπονητές και στους εργαζομένους της”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…