Κεντρική NBA Συνάντηση δύο τεράστιων (vid)

Συνάντηση δύο τεράστιων (vid)

antetokounmpo papakonstantinou

Αν το δει κανείς… ψυχρά, δεν είναι η καλύτερη δουλειά του Βασίλη. Έχουμε ακούσει πολύ καλύτερα και πιο… δυνατά τραγούδια. Όμως, από μόνο του το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου τραγουδά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε προκαλεί να το ακούσεις. Ένα τραγούδι σε στίχους Γιώργου Κλεφτογιώργου και μουσική του Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

«Από παιδί έπαιζε μόνο με τον τρόμο, μα δεν τον νίκησε ποτέ η ενοχή, είχε απλώσει τα τραγούδια μας στο δρόμο και τα πουλούσε για ν’ αγοράσει αντοχή» τραγουδά με την ιδιαίτερη φωνή του ο Βασίλης, που αρχικά ήταν να αποδώσει το συγκεκριμένο τραγούδι μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά δεν πρόλαβαν.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που ο Παπακωνσταντίνου τραγουδά για το μπάσκετ. Την πρώτη είχε αποδώσει τον ύμνο του Χολαργού, κυρίως λόγω της προσωπικής σχέσης που είχε με τον Θόδωρο Καρατζά, ο οποίος τον παρακίνησε να σκαρώσει ένα τραγούδι για την ομάδα, η οποία ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά έκλεισε άδοξα τον κύκλο της. Μας έμεινε το τραγούδι.

Αυτή τη φορά, ο γνωστός τραγουδοποιός εμπνεύστηκε από την προσωπικότητα του Γιάννη, θέλησε να φτιάξει ένα τραγούδι που κυρίως θα ήταν αντιρατσιστικό. Το κατά πόσο το πέτυχε, θα το κρίνει ο κόσμος, πάντως δεν είναι από αυτά που στην πρώτη ακρόαση σε κάνουν να ανατριχιάσεις. Όπως και να ‘χει, καθένας κρίνει με τη δική του κουλτούρα, αντίληψη, με τα δικά του ακούσματα και την προσέγγιση που έχει στην τέχνη.

Για μας, τους «Βασίλη ζούμε για να σε ακούμε», που λατρεύουμε τον Αντετοκούνμπο, είναι μια ευχάριστη έκπληξη, που πάντως θα θέλαμε να μας κάνει να πούμε «ουάου», αλλά δεν…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…