Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Προκάλεσα τον Παπανικολάου και ανταποκρίθηκε”

“Προκάλεσα τον Παπανικολάου και ανταποκρίθηκε”

bartzokas

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ και έγινε η μοναδική ομάδα που έχει 2/2 κόντρα στην ομάδα του Ιτούδη στην φετινή Ευρωλίγκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του αγώνα, εστίασε στο γεγονός ότι οι παίκτες του πάλεψαν κάθε κατοχή, ενώ παράλληλα δήλωσε χαρούμενος με την εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου, καθώς ανταποκρίθηκε στην πρόκληση που του έβαλε.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: Να ξεχάσουμε τι συνέβη. Τυπικό δεύτερο παιχνίδι διαβολοβδομάδας και για αυτό η ποιότητα του Ολυμπιακού ήταν χαμηλή. Έπρεπε να ρίξουμε το ρυθμό, να ακουμπήσουμε τη μπάλα στο low post και να δημιουργήσουμε από εκεί αφού έχουμε χάσει τους δύο δημιουργούς μας από την περιφέρεια. Αφιερώνω τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7 και να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Σπανούλη γιατί αύριο θα χειρουργηθεί.

Τι είπε στους παίκτες πριν και μετά το ματς: Δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε. Ο κόσμος περιμένει από μας να παλέψουμε κάθε κατοχή. Να ακολουθήσουμε την τακτική που δουλέψαμε, αλλά να μείνουμε ενωμένοι σε κάθε κατοχή.

Για τη διακοπή που ακολουθεί: Παίζουμε σε 15 μέρες και είναι ένα καλό διάστημα να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση να ενισχύσουμε την ομάδα. Ο ολυμπιακός χτίζει την πρόοδο του στις προπονήσεις. Με λίγα άτομα δεν μπορούμε να προπονηθούμε, δεν γίνεται να δουλέψουμε. Μερικές φορές φέρνουμε κάποια παιδιά από την αναπτυξιακή ομάδα. Οι προπονήσεις πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ένταση και ποιότητα.

Για τη διάθεση στην άμυνα: Υπάρχει συσπείρωση όταν κάποιος λείπει. Θέλουμε να γίνουμε καλύτερη αμυντική ομάδα. Έχει σχέση και ο αντίπαλος, πως θα τον βρεις. Η Άλμπα σκόραρε εξωφρενικά καλά, αλλά μετράει και πως βρίσκεις τον αντίπαλο. Θα έχεις άσχημες μέρες, αλλά πρέπει να τις περιορίσεις.

Για την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού: Παίζει στην Α2, είναι ομάδα του συλλόγου. Γίνεται καλή δουλειά, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε σε αυτήν. Όποιο παιδί έρχεται στην προπόνηση μας βοηθάει.

Τι κρατάει από την τρίτη περίοδο: Δεν μπορούμε να κρατάμε ότι μας συμφέρει, Σίγουρα το τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ δεν έπαιξε καλά. Τους αντιμετωπίσαμε σωστά. Κάναμε λάθη ειδικά σε αυτά που δε φαίνονται στη στατιστική.

Για τον Παπανικολάου και τον Μιλουτίνοφ όταν παίζει ο Σπανούλης: θα είναι η ομάδα του Σπανούλη, έτσι είναι. Το 80% των ομάδων που χτίστηκαν έγιναν για να υποστηρίξουν το ιδιοφυές παιχνίδι του. Κάποιες φορές διαταράσσονται αυτές οι ισορροπίες. Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ έχουν αποδείξει πόσο καλοί είναι. Έχουν αλλάξει τρεις προπονητές, πώς θέλουμε να έχουν σταθερή απόδοση τα παιδιά. Απέναντι σε ομάδες με ομοιογένεια έχουν μειονέκτημα. Έχουν ταλέντο και είναι καλοί παίκτες.

Για τη διαφορά σε σχέση με τον τελικό του Λονδίνου: Ο τελικός του Λονδίνου μας έδωσε έναν τίτλο. Άλλος προπονητής και άλλοι παίκτες στην ΤΣΣΚΑ. Τεράστια ομάδα η ΤΣΣΚΑ, την ξέρω καλά γιατί ήμουν και στην VTB. Είναι τρομερό όταν την κερδίζεις.

Για τον Παπανικολάου:  Να μην αντιδρά όταν χάνει τρίποντα. Το παιχνίδι του πρέπει να είναι πληθωρικό. Με την Ζαλγκίρις είχε ένα ριμπάουντ. Σήμερα έκανε τα πάντα. Τον προκάλεσα λίγο και χαίρομαι που ανταποκρίθηκε.

Για τις μεταγραφές: Σε συνεργασία με τη διοίκηση ψάχνουμε την αγορά. καλύτερα να μιλήσουμε για αυτό όταν θα υπάρχει κάτι επίσημο. Σίγουρα θέλουμε παίκτη που να έχει παίξει στην Euroleague γιατί δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής και να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…