Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: “Tην σχέση μου με το μπάσκετ την αποκαλώ P.H.D.” (vid)

Πιτίνο: “Tην σχέση μου με το μπάσκετ την αποκαλώ P.H.D.” (vid)

rick pitino panathinaikos 1 e1581091936632

Η Ευρωλίγκα έκανε focus στον Ρικ Πιτίνο με τον Αμερικανό να σχολιάζει την σχέση του με το μπάσκετ εξηγώντας τι σημαίνουν τα αρχικά PHD που έχει δώσει, την εμπειρία του στην διοργάνωση, αλλά και τα φαβορί. Παράλληλα, την άποψη τους για τον έμπειρο κόουτς εξέφρασαν οι Τζίμερ Φριντέτ, Ντεσόν Τόμας και Ταϊρίς Ράις. 

Διαβάστε αναλυτικά:

«Το αποκαλώ PHD. Passionate (παθιασμένος), Hunger (πεινασμένος), Driven (με κίνητρο) για το μπάσκετ. Έχω παίξει έξι χρόνια, έχω κοουτσάρει περισσότερα από 40 χρόνια και έχω μεγάλος πάθος για το παιχνίδι.

Είναι πιο εύκολο τώρα που έχω έρθει για δεύτερη φορά γιατί γνωρίζω κόσμο και ξέρουν πώς αισθάνομαι για εκείνους και έχω πολύ καλά συναισθήματα για το πώς με υποδέχτηκαν. Στην Euroleague το μπάσκετ είναι εξαιρετικό. Υπάρχουν πολύ καλοί προπονητές, ενώ η στρατηγική θυμίζει το κολεγιακό πρωτάθλημα και όχι το ΝΒΑ. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη κίνηση με τη μπάλα, καλύτερη κίνηση των παικτών ώστε να δημιουργούνται καταστάσεις για ακουμπάει η μπάλα στο ζωγραφιστό. Στο ΝΒΑ είναι εύκολο να γίνει αυτό, αλλά στην Ευρώπη όχι. Εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε προπόνηση. Τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό επίπεδο»

Για τα φαβορί της διοργάνωσης: «Όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Η Εφές είναι πρώτη, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χτυπάνε την πόρτα όπως επίσης και η Μακάμπι είναι δυνατή φέτος. Εμείς όσο κοντά είμαστε στην κορυφή, άλλο τόσο κοντά είμαστε και στο τέλος. Όλοι μπορούν να κάνουν κάποιο σερί και στο τέλος να κερδίσουν την EuroLeague»

Ο Ντεσόν Τόμας είπε: «Από τότε που ήρθε και άλλαξε το πρόγραμμά μας ήρθαν οι νίκες. Οι φίλαθλοι τον αγαπάνε, σέβονται το πάθος του για το παιχνίδι. Έχουμε επιστρέψει στα κολεγιακά μας χρόνια από το κίνητρο που δίνει. Θέλει να κερδίζει όπως και εμείς θέλουμε να κερδίζουμε».

Ο Τζίμερ Φριντέτ ανέφερε: «Παίζουμε πιο γρήγορα και με διαφορετικό τρόπο στην άμυνα. Είναι πολύ καλό και διασκεδαστικό να παίζεις για ένα Hall Of Famer. Εκπληκτικός δάσκαλος του παιχνιδιού.»

Από την πλευρά του ο Ταϊρίς Ράις δήλωσε: «Όταν βλέπεις να έχει τόσο μεγάλο σεβασμό, καταλαβαίνεις ότι τον έχει κερδίσει. Δουλεύει σκληρά γι’ αυτό. Και απαιτεί και σεβασμό. Επίσης γεμίζει τους παίκτες με αυτοπεποίθηση και δεν τους φοβίζει εάν κάνουν κάποιο λάθος. Μας βοηθάει πάρα πολύ αυτό. »

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …