Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός – Ζενίτ 96-81

Παναθηναϊκός – Ζενίτ 96-81

nick calathes panathinaikos valencia

Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν… μαγικός, μετά νόμιζε ότι έχει καθαρίσει από νωρίς την… μπουγάδα, όμως όταν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να «μπλέξει», σοβαρεύτηκε και τελείωσε άνετα την αντίπαλό του.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Ζενίτ με 96-81, έχοντας τον Ντεσόν Τόμας σε απίστευτη κατάσταση. Ο Αμερικανός φόργουορντ διέλυσε κάθε πλάνο του Πλάθα, σταματώντας στους 27 ποντους με 5/6 τρίποντα και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Ο Παναθηναϊκός ήταν διπρόσωπος στο πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετικός με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έφτασε να προηγείται με 22 πόντους πριν καλά καλά τελειώσει το δεκάλεπτο, όμως μετά πίστεψε ότι τα πάντα είναι στο χέρι του. Οι Ρώσοι λοιπόν πέρασαν την μπάλα στο ποστ, Ουίλ Τόμας και Γκουστάβο Αγιόν πλήγωσαν την ρακέτα των Πράσινων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει στους 6 πόντους διαφορά.

Από εκεί και έπειτα όμως μίλησε ο Ντεσόν Τόμας. Τι έκανε ακριβώς; Ουσιαστικά τα πάντα, ήταν ο άνθρωπος που στηρίχθηκε ο Πιτίνο στην επίθεση, σε ένα ματς που κινήθηκε σε ρηχά νερά ο Καλάθης σχετικά με το παραγωγικό κομμάτι.

Οι Πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες και έχουν τώρα μία εβδομάδα ρεπό για να… δουλέψουν και να επιστρέψουν στον δρόμο για την κατάκτηση της θέσης που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο Final 4.

ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΣΕΙ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε φουριόζος στο ματς. Η Ζενίτ είχε κολλήσει στην περίεργη πεντάδα του Πιτίνο (Καλάθης, Ράουτινς, Μπέντιλ, Τόμας και Παπαγιάννης), με τον Τόμας να κυριαρχεί και να δημιουργεί θέματα στον Πλάθα. Ο Αμερικανός φόργουορντ με δύο γκολ φάουλ έστειλε την διαφορά στους 11 πόντους (14-3), ενώ ο Καλάθης, με το πρώτο του σουτ από την περιφέρεια, έστειλε το ματς στο 17-3. Το συγκρότημα του Πιτίνο δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και όσο περνούσε η ώρα έχτιζε από νωρίς μία τεράστια διαφορά. Μήτογλου και Ράις ανέλαβαν το σκοράρισμα, με τον δεύτερο από τις βολές να γράφει το 26-8. Η Ζενίτ προσπάθησε να πλησιάσει και μετά το 30-8 (και πάλι του Ράις), έκλεισε το δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ με το σκορ στο 30-11.

Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα έχουν ένα εύκολο βράδυ στο κλειστό του Αμαρουσίου, στον Παναθηναϊκό πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε. Η μπάλα πέρασε στο ποστ για τους φιλοξενούμενους, o Ουίλ Τόμας έκανε αρχικά το 32-16 και στη συνέχεια το 34-16, με τον Τρούσκιν να ρίχνει την διαφορά στους 13 με τρίποντο (34-21).

Οι γηπεδούχοι ήταν αγνώριστοι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Τόμας παρέμεινε πρόβλημα για τον Πιτίνο, ο Αλμπισί πήρε μπρος και με δύο τρίποντα πραγματοποίησε το 38-29. Ο Πλάθα αποφάσισε να δώσει την μπάλα στον Αγιόν και αυτός τον δικαίωσε. Αρχικά έκανε το 42-34 και στη συνέχεια το 42-38, με τους Ρώσους να πλησιάζουν στους 2 (42-40), βάζοντας διαρκώς διλλήματα στους Πράσινους και έχοντας ήδη 29-12 επιμέρους σκορ.

Το ημίχρονο έληξε στο 46-40 από τρίποντο του Ντεσόν Τόμας από το κέντρο, όμως οι γηπεδούχοι είχαν ήδη απολέσει μια διαφορά 22 πόντων (30-8), πιστεύοντας ότι το ματς είχε κριθεί πρόωρα.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια. Ο Ράουτινς έδωσε αυτά που περιμένουν από τον ίδιο στον Παναθηναϊκό (τρίποντα) και με τον Ντεσόν Τόμας, έστειλαν μαζι το ματς στο 52-42. Ο Πλάθα και πάλι πέρασε την μπάλα στον Αγιόν, ο Μεξικανός έριξε την απόσταση στους 6 πόντους (54-48), με τους γηπεδούχους να έχουν… θέματα στο «ζωγραφιστό». Ο Ράις σε αυτό το διάστημα ανέλαβε κάποιες πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Ντεσόν Τόμας συνέχισε το… βιολί του και οι δύο Αμερικανοί ήταν ο λόγος για την επιστροφή της διαφοράς στους 10 πόντους (65-55). Ο Βορόνοφ με ένα του τρίποντο έκανε το 67-60, την ώρα που μέσα από τις βολές, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο στο υπέρ του 71-60.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το προβάδισμα. Η Ζενίτ όμως ακολουθούσε πιστά στο σκορ τους γηπεδούχους, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να σταματήσει τον καυτό Ντεσόν Τόμας. Το τρίποντο του φόργουορντ των Πρασίνων έκανε το 81-68, ο Παπαγιάννης σκόραρε από τις βολές και με ένα τυχερό σουτ με ταμπλό, ο Ράις έστειλε το ματς στο 86-73. Η πίεση αυξήθηκε στο ΟΑΚΑ, η είσοδος του Καλάθη βοήθησε σε αυτό και μετά από κλέψιμο του ομογενή γκαρντ ο Τόμας ξανά κάρφωσε για ένα ακόμα δίποντο.

Ο Αγιόν μείωσε στους 11 και πάλι, όμως ο Ντεσόν δεν καταλάβαινε τίποτα απολύτως. Με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 91-77 τελειώνοντας και τις ελπίδες της Ζενίτ για ανατροπή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…