Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 77-68

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 77-68

octavius ellis olympiacos villerban

Ο Ολυμπιακός έκανε κατάθεση ψυχής στο ΣΕΦ και παρότι παρατάχθηκε με μόλις 9 παίκτες κατάφερε να κερδίσει τη Βιλερμπάν με 77-68. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι ερυθρόλευκοι έχασαν και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά δεν λύγισαν και πήραν τη νίκη. Κορυφαίος για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Βεζένκοφ, αλλά και ο Έλις, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο 17χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ με τρίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ολυμπιακό (5-2). H συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Βιλερμπάν έτρεξε σερί 7-0 και πήρε για πρώτη φορά τα ηνία στο σκορ (5-9). Η γαλλική ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στους έξι πόντους (8-14).

Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια ζωής και με πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ (7 πόντοι) πλησίασε στο σκορ (16-18). Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν την αντεπίθεση τους και με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει πάρτι (9 πόντοι) έφερε τούμπα το ματς (20-18). Ο Κάουντι, όμως, στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου είχε διαφορετική άποψη και έδωσε ξανά τα ηνία στην ομάδα του (20-21).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ και στη δεύτερη περίοδο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έπαιζε με τους Νικολαΐδη και Ποκουσέφσκι, αλλά έβρισκε τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση με εκφραστή τον Γιώργο Πρίντεζη (26-26). Ο Κώστας Παπανικολάου σ΄ακόμη ένα ματς πρόσφερε πολύτιμες λύσεις, ενώ ο νεαρός Νικολαΐδης βρήκε το πρώτο του καλάθι στο ματς και έδωσε αέρα τριών πόντων στους γηπεδούχους (31-28). Ο μικρός καλαθοσφαιριστής είχε παράλληλα τρία κλεψίματα!

Το σερί του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και η διαφορά για πρώτη φορά στο ματς έφτασε τους 7 πόντους (35-28). Σ΄αυτό το σημείο ήρθαν άσχημα νέα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μιλουτίνοφ γύρισε το πόδι του και αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος. Οι φιλοξενούμενοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν, καθώς ο Έλις ανέλαβε δράση και με συνεχόμενες βολές ανέβασε τη διαφορά, ενώ ο Πρίντεζης την έστειλε σε διψήφια επίπεδα (41-31). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άντεξαν και με τον εκπληκτικό Νικολαΐδη κατάφεραν να κρατήσουν τη διψήφια διαφορά (43-33).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άρχισε να βάζει και τα τρίποντα. Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοφ πέτυχαν δύο συνεχόμενα και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 14 πόντους (51-37). Ο Οκτάβιους Έλις από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Μιλουτίνοφ μπήκε στα παπούτσια του και με 9 πόντους πρόσφερε πολύτιμες λύσεις στους ερυθρολεύκους (53-43). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να έχει τον έλεγχο και κράτησε εύκολα τα ηνία του σκορ (61-50).

Ο Οκτάβιους Έλις συνέχισε να κάνει πάρτι κάτω από τη ρακέτα και με συνεχόμενα καλάθι κράταγε τη διψήφια διαφορά για την ομάδα του (74-61). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός τελικά πήρε τη νίκη με 77-68.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-33, 61-50, 77-68
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ρότσεστι, Μπόλντγουιν 11 (7 ριμπ.), Νικολαΐδης 6 (5 ριμπ., 4 ασ.), Κόνιαρης 4 (1), Μιλουτίνοφ 9, Βεζένκοφ 15 (3), Πρίντεζς 11 (1), Παπανικολάου 8 (2), Ποκουσέφσκι, Έλις 13
Βιλερμπάν (Μίτροβιτς): Τέιλορ 12, Γιεκίρι 9 (8 ριμπ.), Καούντι 14 (2), Μαλεντόν 7 (1), Λομάζ, Γκαλιού, Νουά 3 (1), Τσαρλς 11 (1), Ντιό 3 (1), Μπακό 2, Στρέιζελ 3 (1), Πέιν 4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…