Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μάντζαρης: «Κάθε αρχή και δύσκολη»

Μάντζαρης: «Κάθε αρχή και δύσκολη»

vaggelis mantzaris ethniki andres ellada voulgaria

Η Εθνική Ομάδα έκανε το πρώτο βήμα προς το Ευρωμπάσκετ 2021 με νίκη. Αγχωτική όπως τη χαρακτηρίζει ο Βαγγέλης Μάντζαρης, αλλά νίκη και μάλιστα σημαντική όπως υπογραμμίζει ο αρχηγός, πλέον, του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Σίγουρα ήταν λίγο αγχωτική η αρχή. Είχαμε κάνει τρεις προπονήσεις όλες κι όλες… Είμαστε παιδιά ο καθένας με διαφορετική φυσική κατάσταση, άλλοι παίζουν περισσότερο, άλλοι λιγότερο… Έπρεπε να το βρούμε λίγο όλο αυτό. Επιπλέον είμαστε ουσιαστικά μια καινούρια ομάδα. Δεν έχουμε προλάβει να υιοθετήσουμε όλοι τη φιλοσοοφία, τα συστήματα, τη χημεία, οπότε ήταν και λίγο αγχωτικό όλο αυτό. Κάθε αρχή και δύσκολη».

Ο Μάντζαρης ξέρει πολύ καλά πως σε αυτή τη φάση αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε με νίκη: «Ναι, είναι αυτό που κρατάμε. Είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια. Τώρα πάμε σε μια έδρα πολύ δύσκολη, θα παίξουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Ξέρουμε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά μέσα σε δύο μέρες, αλλά από την άλλη μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά. Θέλουμε να δείξουμε θέληση και να πηγαίνουμε φάση με φάση».

Ο Έλληνας γκαρντ αισθάνθηκε τη ζεστή ατμόσφαιρα που υπήρχε στο «Δ. Τόφαλος» και περιμένει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη και στη συνέχεια: «Ναι, όντως, δεν γέμισε το γήπεδο, αλλά από την άλλη υπήρχε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Κάπου το να μην γεμίσει το γήπεδο ήταν και λογικό λόγω των ημερών με την Τσικνοπέμπτη και τις Απόκριες. Το κατανοούμε όλοι. Ελπίζουμε στα επόμενα παιχνίδια να δούμε περισσότερο κόσμο και να μας στηρίξουν όλοι, γιατί όταν παίζει για την εθνική ομάδα θέλεις να βλέπεις γεμάτα γήπεδα. Είναι κάτι που σε ευχαριστεί. Δεν παίζουμε για τον εαυτό μας ή ένα σύλλογο. Παίζουμε για τη χώρα μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…