Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 71-70

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 71-70

georgios printezis olympiacos piraeus eb19

Σ΄ένα συναρπαστικό παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μακάμπι οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν στο Ισραήλ με 71-70. Η ομάδα του Πειραιά πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, αλλά στο τέλος τη “σκότωσε” ο Ουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός σκόραρε για τρεις 10” πριν το τέλος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Μοιραίος ο ΜακΚίσικ, που έκανε λάθος στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε με τρίποντο την αναμέτρηση, αλλά ο Ολυμπιακός με δύο συνεχόμενα καλάθια από τους Παπανικολάου και Έλις πήρε γρήγορα το προβάδισμα (3-4). Ο ΜακΚίσικ ξεκίνησε στην βασική πεντάδα των “ερυθρολεύκων” και σημείωσε το πρώτο του καλάθι με την ομάδα του Πειραιά στην Ευρωλίγκα (7-6). Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό σ΄αυτό το πρώτο εξάλεπτο, αλλά οι ομάδες ήταν άστοχες και γι αυτό το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα (9-8).

ΜακΚίσικ ήταν πολύ καλός στο πρώτο δεκάλεπτο, πέτυχε ένα ακόμη καλάθι ενώ είχε και καλή αμυντική εικόνα (12-10).  Ο Αμερικανός συνέχισε το κρεσέντο του και με καλάθι και φάουλ έφτασε τους 7 πόντους και έκανε το 14-13. Ο Ολυμπιακός παρότι τελείωσε την πρώτη περίοδο χωρίς τρίποντο και με μόλις μία ασίστ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Ο Κολοϊάρο στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και διαμόρφωσε το 20-16.

Άαρον Τζάκσον με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά για τους γηπεδούχους, αλλά ο Ρότσεστι απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μείωσε ξανά στους τέσσερις πόντους (23-19). Ο ΜακΚίσικ επέστρεψε στο ματς και αμέσως σκόραρε και έφτασε τους 9 πόντους. Τη σκυτάλη πήρε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος με εύστοχο σουτ τριών πόντων ύστερα από ασίστ του ΜακΚίσικ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό ύστερα από αρκετή ώρα (25-26).

Οι “ερυθρόλευκοι” στη συνέχεια έκαναν συνεχόμενα λάθη και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου το εκμεταλλεύτηκε και ανέκτησε τα ηνία του σκορ (30-26). O Ολυμπιακός ήταν κάκιστος σε άμυνα και επίθεση σ΄αυτό το διάστημα. Η ομάδα του Πειραιά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σκοράρει, ενώ αντίθετα η Μακάμπι είχε εύκολα καλάθια και με πρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 πόντους (37-26). Το σερί των γηπεδούχων έφτασε το 14-0! Ο Μπράντον Πολ έβαλε φρένο στην αφλογιστία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς σκόραρε για τρεις και διαμόρφωσε το 39-29, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο Μπόντγουιν πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος και με πέντε πόντους μείωσε τη διαφορά, αλλά η απάντηση ήταν άμεση και με τρίποντο του Ουιλμπέκιν έγινε το 44-34. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εμφανώς καλύτερη σ΄αυτό το διάστημα, αλλά στην επίθεση ήταν άστοχος και δεν μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά (46-39). Αυτό άλλαξε στη συνέχεια και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μπόλντγουιν και Πρίντεζη κατάφεραν οι “ερυθρόλευκοι” να μειώσουν στους 2 (47-45).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την αντεπίθεση του και ο Μπάικς με το πρώτο του καλάθι έβαλε μπροστά την ομάδα του με 48-47 και ανάγκασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Σκότι Ουιλμπέκιν έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό και με 8 συνεχόμενους πόντους έκανε το 55-50. Ο Ολυμπιακός, όμως, αντέδρασε και με τον εξαιρετικό Μπόλντγουιν πέρασε μπροστά με 57-55.

Ο Σάσα Βεζένκοφ σημείωσε ακόμη ένα τρίποντο στο ματς ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Μπόλντγουιν και έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του Πειραιά (55-60). Το σερί των “ερυθρολεύκων” συνεχίστηκε και με κάρφωμα του Έλις η διαφορά έφτασε τους 7 πόντους (55-62). Το σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε στο 12-0, καθώς ο Κολοϊάρο μείωσε με τρίποντο (58-62). Ο Μπόλντγουιν, όμως, ήταν και πάλι αυτός που έδωσε τη λύση αυτή τη φορά με εντυπωσιακό κάρφωμα (58-64).

Η Μακάμπι μείωσε ξανά στους 4, αλλά ο ΜακΚίσικ σκόραρε και έκανε το 66-60 2,44′ πριν το τέλος του ματς. Ο Μπράιαντ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο για τους γηπεδούχους και έριξε τη διαφορά στους τρεις (63-66), ενώ ο Χάντερ με κάρφωμα έκανε το 66-65 1,10′ πριν το φινάλε. Ο ΜακΚίσικ, όμως, δήλωσε και πάλι παρών. Ο εκπληκτικός Αμερικανός κέρδισε καλάθι και φάουλ και με το έμμεσο τρίποντο το 69-65.

Ο Κώστας Παπανικολάου 25” πριν το φινάλε έκανε φάουλ στον Ουιλμπέκιν σε σουτ τριών πόντων και έδωσε την ευκαιρία στον Αμερικανό να μειώσει στον έναν πόντο και το έκανε με 3/3 βολές (68-69). Η Μακάμπι επέλεξε να κάνει φάουλ και έστειλε τον Μπόλντγουιν στην γραμμή των βολών 20,6” πριν το φινάλε, με τον Αμερικανό γκαρντ να αστοχεί στη πρώτη και να ευστοχεί στη δεύτερη (68-70). Ο Σκότι Ουίλμπεκιν πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο 10” πριν το τέλος και έβαλε μπροστά τη Μακάμπι με 71-70. Ο Μπόλντγουιν έφυγε από το μαρκάρισμα του Αμερικανού για να δώσει βοήθεια πάνω στον Ντόρσεϊ και ο παίκτης των γηπεδούχων τον τιμώρησε.

Ο ΜακΚίσικ έκανε λάθος στην τελευταία επίθεση και η Μακάμπι πήρε τη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-29, 52-50, 71-70
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 13 (3), Ουίλμπεκιν 21 (4), Έισι, Ρέινολντς 4, Καλοϊάρο 8 (2), Χάντερ 9, Αβντίγια 2, Τζάκσον 3 (1), Ντόρσεϊ 9, Κοέν, Στουντεμάιρ, Ζούσμαν 2
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ρότσεστι 3 (1), Μπόλντγουιν 13 (1), Πολ 5 (1), Κόνιαρης, Μπάικς 4, Βεζένκοφ 9 (3), Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 8, Ρούμπιτ, Έλις 5, Χριστίδης, ΜακΚίσικ 14

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …