Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague για Λαμόνικα: «Δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στην Ελλάδα αν επαναληφθεί!»

Euroleague για Λαμόνικα: «Δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στην Ελλάδα αν επαναληφθεί!»

Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκαν οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα. Η διοργανώτρια Αρχή με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν ξανά αγώνες στην Ελλάδα, αν επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Αναλυτικά:

«H Euroleague και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή, καταδικάζουν βίαιες πράξεις οποιασδήποτε μορφής και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολτική μηδενικής ανοχής.

Η Euroleague θα υποστηρίζει την αστυνομική έρευνα και αν οι δράστες αναγνωριστούν, θα τους απαγορευτεί εφ’όρου ζωής να μπουν σε γήπεδο και να παρακολουθήσουν παιχνίδι της διοργάνωσης.

Η Euroleague θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον παρατηρητή σε οποιαδήποτε δράση τους στη συνέχεια.

Η αρχή θα συνεχίσει να προωθεί ένα υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, με ασφάλεια για τις ομάδες, τους διαιτητές και όλο το διαπιστευμένο προσωπικό.

Η Euroleague θα επιδιώξει την συνεργασία των συλλόγων και των τοπικών αρχών για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Η επίθεση είναι πρωτοφανής στην εικοσαετή ιστορία της Euroleague. Σε περίπτωση όμως που συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στην επικράτεια της Ελλάδας, αυτό θα σήμαινε πως το περιβάλλον δεν είναι ασφαλές για τις ομάδες, τους διαιτητές και το διαπιστευμένο προσωπικό. Ως εκ τούτου, το μπάσκετ της Euroleague θα εξετάσει αμέσως την πιθανότητα μετεγκατάστασης όλων των αγώνων της Euroleague, του Eurocup και των αγώνων U18 εκτός Ελλάδας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλάιμπερν: «Να βγούμε αποφασισμένοι»

Ο Ουίλ Κλάιμπερν μίλησε ενόψει της αναμέτρησης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικ…