Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ένα… αετόπουλο ανοίγει τα φτερά του

Ένα… αετόπουλο ανοίγει τα φτερά του

rogavopoulos nikos

Απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων έδειξε ότι είναι έτοιμος. Κι αν λίγες μέρες πριν (το Σάββατο) είχε πάρει το βραβείο του MVP στο All Star Game των… πιτσιρικάδων, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έδειξε πως είναι έτοιμος από καιρό. Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν πέταξε αίφνης το «αετόπουλο» της ΑΕΚ, εδώ και καιρό κάνει… δοκιμαστικές πτήσεις.

Για να μην παρερμηνευτούν όσα γράφουμε, δεν έχει φτάσει καν στην άκρη του διαδρόμου απογείωσης κι αν δεν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, θα αργήσει να πάρει εντολή από τον… πύργο ελέγχου. Δεν έχει πετύχει ακόμα τίποτα, αλλά έχει όλα τα προσόντα, για να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είναι η μεγάλη (η μεγαλύτερη) αδυναμία του Μάκη Αγγελόπουλου. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΚ δεν πήρε ξένο να του κόψει τον δρόμο, αντίθετα διάλεξε έναν… δάσκαλο, έναν παίκτη – σημαία, έναν εκπληκτικό καθοδηγητή, για κάθε νέο παίκτη (Νίκος Ζήσης). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ζήσης κοιμάται στις αποστολές στο ίδιο δωμάτιο με τον νεαρό Ρογκαβόπουλο, για να συνεχίζονται τα μαθήματα κι εκτός παρκέ. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη…

Λένε πολλοί, μετρώντας τους τραυματισμούς και τις απουσίες πως «έπαιξε από ανάγκη». Είναι η… μισή αλήθεια ότι αν δεν υπήρχαν απανωτές ατυχίες, ίσως να μην έπαιρνε τον χρόνο που πήρε. Ίσως όχι τόσο γρήγορα. Αλλά είπαμε: Είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι εδώ και χρόνια η ΑΕΚ δουλεύει μεθοδικά πάνω στον Ρογκαβόπουλο.

Ο «άγνωστος Χ»

Πίσω από κάθε μεγάλο παίκτη, υπάρχει ένας μεγάλος προπονητής. Έτσι και πίσω από τη βελτίωση του Νίκου, υπάρχει ένας Βαγγέλης. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Τσεπέλη, ο οποίος βρίσκεται στην «Ένωση» από το 2009, από πολύ μικρή ηλικία. Προπονητής στους έφηβους της ομάδας, εργάστηκε ατομικά με τον Ρογκαβόπουλο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες ο κ. Τσεπέλης (επιλογή τότε του Βαγγέλη Δερμανούτσου, ξεκίνησε ως συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου) μπήκε στο προπονητικό τιμ της ανδρικής ομάδας, με προφανή στόχο την περαιτέρω βελτίωση των «μικρών».

Δεν σταματά να δουλεύει

Κανένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει κάποιον παίκτη, αν ο ίδιος ο αθλητής δεν βάλει στόχο τη διάκριση. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να δουλέψει σκληρά. Ο Ρογκαβόπουλος είναι από τα παιδιά που δεν το σκέφτονται, που δεν το συζητάνε. Σκύβει το κεφάλι και περνά ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο, «φτιάχνοντας» το σώμα του, αλλά και στο γήπεδο, διορθώνοντας ατέλειες στο παιχνίδι του.

Στην ΑΕΚ έχουν να το λένε για το πάθος του νεαρού, ο οποίος έχει το ταλέντο, αλλά έχει και το πάθος. Είναι προσγειωμένος (κι έτσι πρέπει να μείνει), είναι μεθοδικός κι εργατικός, είναι φιλότιμος, ακούει. Μόνο καλά λόγια λένε γι’ αυτόν, χωρίς να παραλείπουν να του θυμίζουν ότι πολλά ταλέντα πέρασαν από την «Ένωση» (και όχι μόνο), αλλά δεν έγιναν όλοι παίκτες. Ο Ρογκαβόπουλος μοιάζει να είναι φτιαγμένος από το υλικό, με το οποίο έχουν φτιαχτεί όσοι άφησαν το αποτύπωμά τους στα παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…