Κεντρική Basket League ΑΕΚ Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΑΕΚ 71-89

Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΑΕΚ 71-89

aek

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας είναι από σήμερα η ΑΕΚ, η οποία νίκησε με 89-71 τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και θα κλιθεί να αντιμετωπίσει τον Προμηθέα που απέκλεισε το Περιστέρι. Η ομάδα της ΑΕΚ είχε από την αρχή τον πρώτο λόγο στον αγώνα και με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο έβαλε τις βάσεις για την νίκη.

Πολύ δυνατά ξεκίνησαν οι κιτρινόμαυροι την αναμέτρηση και κατάφεραν να πάρουν διαφορά 7 πόντων με τρίποντο του Ρέι με την συμπλήρωση του πρώτου τετράλεπτου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους τέσσερις με τον Καράμπουλα, με την ένωση να ανεβάζει την διαφορά στους 8 με καλάθι του Χρυσικόπουλου. Το δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να μειώνουν στους 5 για το 13-18.

Η ένωση βελτιώθηκε αισθητά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και κατάφερε να ανεβάσει για πρώτη φορά την διαφορά στους 9 πόντους μετά από τρίποντο του Γιαννόπουλου (16-25). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (28-28) με τρίποντο του Κούκα, με την ΑΕΚ να ανεβάζει στροφές στο τελευταίο τρίλεπτο παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα για τα αποδυτήρια (30-41).

H ΑΕΚ βελτίωσε την απόδοση της στην επανάληψη και ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους μετά από εύστοχο τρίποντο του Ρογκαβόπουλου (34-55). Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να μειώσουν, με τους κιτρινόμαυρους να πηγαίνουν με προβάδισμα 27 πόντων στην λήξη της τρίτης περιόδου (43-70).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με την ΑΕΚ να παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου με το τελικό 89-71.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 41-30, 43-70, 71-89

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…