Κεντρική Basket League Άρης – Παναθηναϊκός 81-88

Άρης – Παναθηναϊκός 81-88

1995717

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Θεσσαλονίκη αφού αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με 88-81 επί του Άρη στο «Nick Galis Hall». Οι γηπεδούχοι ήταν κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν την νίκη από το τριφύλλι.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κάνοντας ένα γρήγορο 10-0 σερί αναγκάζοντας τον Σάββα Παντελίδη να καλέσει τάιμ άουτ μετά από μόλις 2’30’’ λεπτά αγώνα. Το πρώτο καλάθι των γηπεδούχων ήρθε λίγο αργότερα δια χειρός Ντραγκίσεβιτς, με τον Μιλόσεβιτς να μειώνει σε 4-10. O Άρης συνέχισε να βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει στην συνέχεια καταφέρνοντας να διατηρήσει την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (23-29).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στο τριφύλλι καταφέρνοντας να μειώσουν κι άλλο την διαφορά με λέι απ του Μποχωρίδη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (29-33). Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με της δύο ομάδες να μην βρίσκουν με ευκολία τον δρόμο προς το καλάθι και τον Άρη να μειώνει στους τρεις με τον Ντραγκίσεβιτς δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά μέχρι την ανάπαυλα μα το σκορ ημιχρόνου να είναι 42-47.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και πήγαν την διαφορά ξανά πάνω από τους 10 πόντους μετά το 10-0 του πρώτου δεκαλέπτου με ένα σερί 9-0. Οι κίτρινοι συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι καταφέρνοντας να μειώσουν και πάλι στους 6 μετά από τρίποντο του Γκετσεβίτσιους τρία λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους στο τελευταίο τρίλεπτο καταφέρνοντας να πάρουν την μεγαλύτερη διαφορά τους στο παιχνίδι με τρίποντο του Ράις 10’’ πριν το φινάλε (62-74).

O Ιωάννης Παπαπέτρου ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στους 15 πόντους μετά από εύστοχο τρίποντο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (62-77), με τους γηπεδούχους να αντιδρούν με τους Μιλόσεβιτς και Μποχωρίδη (66-77). Ο Άρης κατάφερε να μειώσει σε μονοψήφια επίπεδα την διαφορά μετά από καλάθι του Φιτζπάτρικ (74-82), με τους πράσινους να απαντούν με τον Παπαγιάννη για το 78-84. Οι πράσινοι κατάφεραν να διατηρήσουν τα ηνία του αγώνα μέχρι το φινάλε φτάνοντας στην νίκη με το τελικό 81-88. 

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 42-47, 62-74, 81-88

αρης 2

Παο

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…